BekreftetSouthgate fortsetter som landslagssjef

Veien som førstevalg for England vil fortsatt være lang for Trent Alexander-Arnold.

Det er en uke siden England røk ut av VM da de tapte 2-1 mot Frankrike i Qatar. Siden den gang har det vært mange spekulasjoner rundt Gareth Southgates fremtid, om han vil fortsette, og hvem som eventuelt kommer inn.

Det har vært en diskusjon i England om hvilken nasjonalitet en engelsk landslagssjef bør ha – og spesielt Jamie Carragher har tatt til orde for at han absolutt bør være engelsk. Samtidig har Steven Gerrard sitt navn vært et av de som har blitt trukket frem som kandidat til å overta.

The Times meldte lørdag kveld at Southgate for flere måneder siden vurderte å gi seg på grunn av kritikken han har fått fra supportere, men at han nå har blitt overbevist om at han bør fortsette. Fotballforbundet, dagens spillere og spillernes familier skal ha håpet at 52-åringen fortsetter, og nå ser de ut til å få viljen sin. Det melder også The Telegraph lørdag kveld.

Søndag er det bekreftet.

Røde under Southgate

Southgate var Middlesbrough-manager mellom 2006 og 2009, før han i 2013 tok over Englands U21-landslag, der flere røde var inne i varmen.

I 2016 tok han over A-landslaget etter at Sam Allardyce måtte si opp etter én kamp. Southgate ledet England til semifinale i VM i Russland i 2018, finale i EM 2020, før det ble exit i kvartfinalen i årets VM.

Liverpool-spillere som har fått spilletid under Southgate er Jordan Henderson (46 kamper), Trent Alexander-Arnold (18 kamper), Joe Gomez (11 kamper), Alex Oxlade-Chamberlain (11 kamper - 8 mens han har vært i LFC), Adam Lallana (7 kamper), Daniel Sturridge (4 kamper), Nathaniel Clyne (1 kamp) og Dominic Solanke (1 kamp).

Lang vei for Alexander-Arnold

Trent Alexander-Arnold fikk landslagsdebuten sin av Gareth Southgate 7. juni 2018, men at han kun har spilt 17 landskamper etter det på fire og et halvt år, skyldes ikke bare skaden som gjorde at han mistet EM 2020. Han har ikke hatt spesielt stor tillit.

LITE TILLIT: Trent Alexander-Arnold har kun spilt 18 kamper for England.

LITE TILLIT: Trent Alexander-Arnold har kun spilt 18 kamper for England.


Liverpool-backen ble vraket til landskampene i høst, og det var en stor diskusjon om han burde få plass i VM-troppen. Han endte opp i troppen, men uten at en sitter med fasit i hånd, kan det ha handlet om at Kyle Walker kom skadet inn i mesterskapet og ikke kunne spille de første kampene, mens Reece James som debuterte for landslaget i oktober 2020 og allerede har 15 landskamper, ble langtidsskadd og uaktuell.

Alexander-Arnold har ikke hatt sin beste sesong, og var tredjevalg på høyrebackplass i VM, bak Kieran Trippier og Walker. Han endte med å spille 33 minutter i mesterskapet, i siste gruppespillskamp.

Bruken av Alexander-Arnold på landslaget er et stort tema, og et vi kommer til å høre veldig mye om også i årene fremover dersom Southgate nå skriver ny kontrakt og blir sittende til etter EM i Tyskland i 2024.

VM-finalen mellom Frankrike og Argentina spilles søndag kl. 16.00, og vises på NRK