– Vi fikk betaling for det vi hadde jobbet med hele uka

Fabio Carvalho beskriver scoringen sin etter 40 sekunder mot Lyon som et lagmål.

Mange bytter i pausen og i andre omgang, og tap 3-1, ødela helhetsinntrykket man satt igjen med etter treningskampen mot Lyon. Men med Liverpool-øyne var i alle fall førsteomgangen svært god, og ikke minst startfasen av kampen.

Liverpool tok ledelsen allerede etter 40 sekunder, etter noe som kan beskrives som et mønsterangrep. Og målscorer på Al-Maktoum Stadium var unge Fabio Carvalho.

– Scoringen var 100 prosent et resultat av det vi hadde jobbet med hele uka. Vi fikk betaling for det. Vi kunne ha gjort det flere ganger i kampen. Vi må bare få orden på noen detaljer, og sammen kan vi klare det, sa Carvalho til Liverpoolfc.com etter 3-1 nederlaget.

– Det vi gjorde i første minutt var ting vi hadde jobbet med. Det lønte seg. Nå skal vi jobbe videre med dette, la han til.

Carvalho ble byttet ut etter første omgang, slik avtalen var på forhånd for hans del.

– Dette var en god test for oss. Lyon er et godt lag. Vi har jobbet hardt hele uka, men kampene er de virkelige testene. Det var godt å være tilbake på banen og spille kamp igjen, etter en kort pause. 

Har brukt mye tid på møter og analyse

Jürgen Klopp har brukt mye tid på møter og analyse i den første uka av treningsleiren i Dubai. Det er noe som 2002-modellen føler han har mye igjen for. 

– For meg har det absolutt vært til stor hjelp. Vi har sett på video-opptak fra forrige sesong, og det har vi lært mye av. Vi ønsker å finne tilbake til hvordan vi presset som lag forrige sesong. Det kan vi dra stor nytte av i kampene. Vi skapte mange gode sjanser på den måten i første omgang. Vi har ikke vært på dette nivået i press-spillet denne sesongen, så det er noe vi jobber for å finne tilbake til. Forhåpentligvis klarer vi å finne tilbake til vårt beste nivå, sier Carvalho.

Manager Klopp var enig i at presset til Liverpool var bra i første omgang.

– Starten av kampen var veldig bra fra vår side. Jeg likte mye av det vi gjorde i deler av første omgang. Jeg kjente igjen mye av det vi har jobbet med på treningsøktene så langt. Vi var veldig aggressive, spilte godt, hang godt sammen, og vi kunne ha scoret et mål nummer to, var dommen til Klopp under tyskerens pressekonferanse.

Allerede torsdag 22. desember starter alvoret igjen, med ligacupkamp mot Manchester City på Etihad. Deretter går det slag i slag i jule- og nyttårshelgen, med ligakamper mot Aston Villa, Leicester og Brentford.

– Pausen vi har hatt har hjulpet i den forstand at vi har fått ladet batteriene. Men nå skal vi rett tilbake i spill igjen. Det er noe vi ønsker. Vi ønsker å bli kastet rett ut i det. Vi har viktige kamper foran oss, både cupkampen og ligakampen 2. juledag. Vi skal jobbe hardt på trening, og forhåpentligvis vinner vi de kommende kampene, avslutter Carvalho.