David Moyes kritiserer Big Six

Mener at storklubbene bare vil beskytte egen rygg.

West Ham har, i likhet med City og Liverpool, en tøff innspurt med nasjonal liga og Europa.

London-laget er i semifinalen av UEFAs Europa League, de er på 7.-plass i ligaen og med los på Europa neste sesong, og i nest siste serierunde møter de Manchester City i en kamp som kan bli utslagsgivende i tittelkampen.

Dog drømmer 59-åringen om den gjeveste klubbturneringen. I fjor ble de nummer seks, kun to poeng bak Chelsea som tok den viktige 4.-plassen.

Kan bli ekstra Champions League-plass

Derfor er han sterkt kritisk til et omstridt forslag for Champions League fra 2024/25-sesongen.

Det bygger på at lag som ikke kvalifiserer seg via ligaspill, kan få en ekstra mulighet basert på sine tidligere prestasjoner i turneringen, som UEFAs koeffisient.

– Jeg tror ikke at dette faller i smak hos noen som er fotball-supporter, har Moyes uttalt ifølge Daily Mail.

Naturlig nok vil dette favorisere «Big Six», Manchester City, Liverpool, Tottenham, Chelsea, Arsenal og Manchester United, over utfordrere som Leicester og West Ham. Skotten tror dette er en måte å gi et ekstra sikkerhetsnett på til de store klubbene.

– Jeg ser ikke hvor det er så mange som kan snakke positivt om denne prosessen. Jeg gjetter på at bakteppet er en måte å hindre dem fra å bli med i en annen turneringen, men det fremstår urettferdig. Vi ønsker å forsøke oss mot de store gutta når vi får muligheten, sier Moyes litt over et år siden Super League kollapset i 2021.