– Jeg ville også gjort de endringene dersom jeg var ham. Han stoler på disse spillerne

Ralph Hasenhüttl var imponert over Liverpools nest beste på St. Mary’s.

Før kampen lovet Southampton-manager Ralph Hasenhüttl at dette skulle være Southamptons egen Champions League-finale, og at målet var å avslutte sesongen på en best mulig måte foran egne supportere.

Da lagoppstillingen til Liverpool kom, og en kunne se ni endringer, ville trolig optimismen ha økt ytterligere for hjemmesupporterne.

Det startet bra med Nathan Redmonds 1-0-scoring, men derfra og ut handlet det meste om bortelaget i gult.

– Vi spilte mot et godt lag, som gjorde mange endringer men fortsatt har mye kvalitet i angrepet. Du kunne se det. Jeg ville også ha gjort det samme antall endringer dersom jeg var ham, for å være ærlig, sier Hasenhüttl ifølge Liverpool Echo

Det var kun Alisson Becker og Ibrahima Konaté som var igjen fra laget som hadde vunnet FA-cupfinalen på Wembley 72 timer tidligere.

– Jürgen er overbevist om disse spillerne. De har skikkelig kvalitet. Dette var fortsatt et lag med mye kvalitet. De har kommet til en FA-cupfinale med dette laget, og bruker dette laget veldig ofte, så de vet at de er gode, sier han videre.

Irritert på 2-1-målet

Southampton hadde 10 dager mellom forrige kamp mot Brentford og tirsdagens kamp mot Liverpool.

– Vi tok mye risiko med ballen, og noen ganger så det litt skummelt ut. Når vi ikke hadde ballen prøvde vi å forsvare oss på en annen måte, og måtte gjøre det dypere fordi vi har slitt med å miste ballen i de siste ukene. Vi har sluppet inn for enkle mål, og vært for åpne, sier østerrikeren.

Forrige sesong var Takumi Minamino på utlån hos Southampton i andre halvdel av sesongen. Han ble avgjørende på St. Mary’s, og scoret utligningsmålet.

– Det fungerte greit, men ikke perfekt, for ellers hadde vi ikke sluppet inn. Vi slepper inn det første målet når vi har menn bak ballen inne i boksen, og klarer ikke å stoppe «Taki» fra å score. De spilte ganske bra, må jeg si. Du kan se i disse øyeblikkene at spesielt Firmino er veldig god i disse rommene, og «Taki» kom på et godt løp.

Hasenhüttl vant tilsvarende oppgjør forrige sesong, men denne gang måtte han se laget sitt tape. Han var ekstra irritert på måten vinnermålet kom på, da Kostas Tsimikas sin corner så ut til å være for kort, før den ble stusset bakover av Mohamed Elyounoussi. Joel Matip headet ballen i mål via bakhodet til Kyle Waler-Peters.

– I den andre omgangen prøvde vi å overraske dem med å spille 4-2-2-2. Noen ganger presset vi høyere, men du kunne umiddelbart se at det ikke var perfekt, og de spilte gjennom oss. Da la vi oss dypere igjen for at kampen skulle være åpen så lenge som mulig, men så slepper vi inn et veldig enkelt mål, der vi kan klarere ballen på første stolpe. Planen er å klarere, det er det som er planen. Dersom han klarerer har vi ikke noe å snakke om, sier han.

– Vi stusser ballen inn til en spiller som kan heade fra 10 meter, via bakhodet vårt, over målvakten og i mål. Jeg kan ikke skylde på keeperen. Det er det mest frustrerende for meg i kveld, at vi kan slippe inn et mål som dette. Vi vet at vi ikke er det høyeste laget, men det var heller ikke det laget vi møtte i dag. De har to gode midtstoppere som kommer opp, men måten vi slapp inn på var for enkelt.