Mirror:«Liverpool var interesserte i Sterling, men nå blir han Chelsea-spiller»

Liverpool skal ha vært blant de interesserte klubbene da det ble klart at Raheem Sterling kom til å forlate Manchester City i sommer.

John Cross i Mirror melder at storklubber som Real Madrid, Bayern München, Barcelona, Paris Saint-Germain og Liverpool viste interesse i Raheem Sterling i sommer, men nå havner han i Chelsea. Det skal ha vært Thomas Tuchels personlige samtale med Sterling som overbeviste spilleren om å fortsette karrieren på Stamford Bridge, selv om Manchester City ønsket at han skulle bli værende på Etihad. 

Den engelske landslagsspilleren vil skrive under for Chelsea i en overgang verdt 45 millioner pund for Manchester City. Han er allerede blitt enig med London-klubben om sine personlige betingelser. 

27-åringen forlater ligamester City fordi han ønsker å spille fast førstelagsfotball. Overgangen vil nå fullføres i tide til at Sterling kan fly til USA med Chelsea, hvor London-klubben skal på preseason-turné.

Forlot Liverpool i  2015

Det ville ha vært bemerkelsesverdig hadde Sterling isteden havnet i Liverpool. Klubben han forlot under kontroversielle omstendigheter i 2015. Det gjenstår å se hvor konkret Liverpools interesse var.

Vingen signerte en femårskontrakt med Manchester City etter at han forlot Liverpool i en overgang verdt 50 millioner pund. Han signerte en tre års forlengelse av den kontrakten i november 2018.

Liverpool har ikke hatt krav på prosenter ved et videresalg siden Sterling signerte denne kontraktsforlengelsen, og Anfield-klubben får dermed ikke en penny av overgangssummen som City håver inn på salget av Sterling til Chelsea.