Mange store stjerner står nå uten klubb

Mange store stjerner er nå offisielt klubbløse.

30. juni gikk kontraktene til utallige fotballspillere verden over ut - noen kjente og noen litt mer ukjente. For Liverpools del var det Loris Karius, Sheyi Ojo, Ben Woodburn, Elijah Dixon-Bonner, Luis Longstaff og Sean Wilson som denne sommeren ble sluppet som Bosman-spillere. I tillegg til Divock Origi, som ikke er helt bekreftet som AC Milan-spiller ennå. 

Mens Karius kanskje er den mest profilerte av de spillerne, sett bort fra Origi, er det langt større navn som nå har blitt frigitt i noen av de største ligaene i Europa. 

Noen av spillerne kan faktisk komme til å skrive ny kontrakt med klubben de nå offisielt har forlatt, mens andre skal være nære enighet med ny klubb. 

Har vært linket til flere

LFC Transfer Room har på sin Twitter-konto trukket frem noen av navnene som nå er klubbløse, og noen av spillerne har vært linket til Liverpool i større eller mindre grad tidligere. 

Barcelonas milliardmann Ousmane Dembélé er en av dem. Franskmannen har ikke vært noen suksess for den økonomisk hardt rammede klubben, men likevel kan det ende opp med at han kommer til enighet om en ny kontrakt. 

Andre store navn fra spanske klubber som nå kan hentes gratis er duoen Marcelo og Isco fra Real Madrid, og ikke minst tidligere Liverpool-spiller Luis Suarez, som kan være på vei til søramerikansk fotball etter å ha blitt frigitt av Atletico. 

I England er det Paul Pogba, Edinson Cavani og Jesse Lingard fra Manchester United i tillegg til Christian Eriksen som er noen av de største Bosman-profilene, i tillegg til Chelseas Andreas Christensen. Pogba skal være på vei tilbake til Juventus mens West Ham vil hente Lingard. Danske Christensen blir etter all sannsynlighet Barcelona-spiller. 

Det gjør også en annen tidligere Liverpool-linket spiller, nemlig AC Milans midtbanemann Franck Kessié. 

Liverpool har også så sent som i vår blitt linket til Paulo Dybala, som nå er ferdig i Juventus. Men han blir trolig i Italia når han nå nærmer seg enighet med Inter. 

I Italia er også spissen Andrea Belotti frigitt fra Torino, mens Henrikh Mkhitaryan er ferdig i Roma og Federico Bernardeschi ferdig i Juventus. «Den gamle dame» kan se ut til å erstatte ham med en annen Bosman-spiller, nemlig Angel Di Maria, som er frigitt av PSG.

Har lykkes før

Liverpool har gjort noen varp når det kommer til å hente kontraktsløse spillere de siste årene. Under Jürgen Klopps ledelse er Joel Matip en av de beste signeringene når det gjelder å få mye ut av en spiller som ikke kostet noe i ren overgangssum. Stopperen ble hentet fra Schalke sommeren 2016. 

Adrian må vel også sies å ha vært en god signering, all den tid han fremdeles er i klubben og bidrar godt på treningsfeltet etter å ha signert en toårskontrakt i fjor sommer. 

Vi glemmer selvsagt heller ikke James Milner, som ble hentet inn sommeren 2015 og nærmer seg 300 kamper etter å ha vunnet alt som kan vinnes i Liverpool. 

Sommeren 2013 ble Kolo Touré hentet gratis, mens Craig Bellamy var en god Bosman-signering to år tidligere. Det samme kan kanskje ikke sies om Joe Cole og Milan Jovanovic, som kom til Anfield sommeren 2010. 

Om det blir en ny Bosman-signering i sommer er heller usannsynlig, men man vet jo aldri.