Patrick Vieira før Liverpool-møtet:– Vi møter et lag som vil kjempe om tittelen denne sesongen

Patrick Vieira ser frem til dagens kamp mot Liverpool, men franskmannen kommer til møtet med få førstelagsspillere tilgjengelig.

Liverpool møter Crystal Palace til de rødes andre treningskamp for sesongen. Kampen starter 14.35 og spilles på Singapore National Stadium foran titusenvis av supportere. Patrick Vieira har bare åtte førstelagsspillere tilgjengelig før kamp og han vet at møtet med Liverpool ikke blir av den enkle sortien. 

– Det er aldri en enkel kamp mot Liverpool. Vi møter et lag som vil kjempe om tittelen denne sesongen samtidig som de også vil være i kampen om Champions League-trofeet, sa franskmannen til pressen i går.

Få førstelagsspillere

Vieira har vært i sjefsstolen på Selhurst Park i et år, og London-klubben endte på en finfin 12. plass forrige sesong. Premier League-legenden har også satt inn et nytt spillemønster hvor laget vil ha mer ball i laget og spille god og underholdende fotball.

The Eagles spiller sin første treningskamp for sesongen i dag, mens Liverpool kommer fra et tap mot Manchester United på tirsdag. Det er også få førstelagsspillere tilgjengelig for Crystal Palace.

– Det er en utfordring som gir oss en idé om hvordan vi ligger an. Det er en bra kamp for oss, og vi kan få en pekepinn på hvor skoen trykker mest, fortalte han. 

KJENTE FJES: Patrick Vieira og Jürgen Klopp møttes to ganger forrige sesong. De røde gikk av med seieren i begge oppgjørene.

KJENTE FJES: Patrick Vieira og Jürgen Klopp møttes to ganger forrige sesong. De røde gikk av med seieren i begge oppgjørene.

Franskmannen har tatt med seg 26 mann til Singapore, hvor bare 10 av spillerne er førstelagsspillere. Dette er troppen Vieira har å plukke fra til dagens kamp mot de røde:

Vicente Guaita (k), Jack Butland (k), Remi Matthews (k), Joachim Andersen, Nathaniel Clyne, Tyrick Mitchell, Joel Ward, Tayo Adaramola, Jake O’Brien, Cardo Siddik, Dan Quick, Kaden Rodney, Luka Milivojević, Jesurun Rak-Sakyi, Malcolm Ebiowei, Jadan Raymond, Malachi Boateng, David Ozoh, Killian Phillips, Scott Banks, Jean-Philippe Mateta, Odsonne Édouard, Jordan Ayew, Rob Street, Victor Akinwale, Ademola Ola-Adebomi.

– Vi har tatt med oss flere unge spillere, noe som vil bli en god erfaring. Flere av dem reiser med oss for første gang.

The Eagles har så langt hentet Cheick Doucoure, Sam Johnstone og Malcolm Ebiowei denne sommeren. Det er bare sistnevnte som er med troppen i Singapore. Franskmannen mangler oss sentrale skikkelser som Wilfried Zaha, Eberechi Eze, Michael Olise og Marc Guehi.

Det stopper ikke 46-åringen fra å se frem til kampen og å måle muskler mot Jürgen Klopps mannskap.

– Vårt mål inn mot kampen er å prøve og forbedre. Vi vil spille bedre fotball med ballen i og ute av laget. Vi ser virkelig frem til kampen, avsluttet Vieira.

Liverpool møter Crystal Palace i Singapore klokken 14.35. Kampen sendes på VG+ Sport.