Edwards takket nei til Chelsea

Michael Edwards vil ta en pause fra fotballen etter over ti år i Liverpool.

Chelseas nye eierskap har til gode å hyre en ny sportsdirektør etter Marina Granovskaias avgang. Foreløpig er det eier Todd Boehly som har inntatt den rollen, og han har hatt en travel sommer der over 200 millioner pund er brukt på spillere som Raheem Sterling, Kalidou Koulibaly og Marc Cucurella.

Amerikaneren ville helst sett at noen andre tok rollen som sportsdirektør, men førstevalget Michael Edwards har ifølge David Ornstein i The Athletic vært klar på at han ikke er interessert. 

«Det er godt dokumentert at Michael Edwards var et førstevalg for de nye eierne på Stamford Bridge etter at engelskmannen valgte å forlate Liverpool etter mer enn ti år i klubben. Men selv om han var førstevalg fra Chelseas perspektiv, må de se etter noen andre, for slik The Athletic forstår det har han takket nei til denne muligheten», skriver Ornstein.

Pause

Edwards kom til Liverpool i 2011 og hadde rollen som sportsdirektør i andre halvdel av oppholdet på Merseyside. Da han i desember i fjor kunngjorde at 2021/22 skulle bli hans siste sesong, hintet han om at han ønsket en pause fra fotballen. 

Det virker fremdeles å være tilfellet, ifølge Ornstein. Dermed må Chelsea og eventuelle andre interessenter se etter noen andre. 

At de gikk for Edwards er ikke rart. Han har fått mye av æren for Liverpools suksess på overgangsmarkedet de siste årene. Spesielt kjøp av spillere som Mohamed Salah, Virgil van Dijk og Andy Robertson trekkes frem, men den kanskje største bragden var å få inn 140 millioner pund for Philippe Coutinho i 2018. 

Nå har Julian Ward tatt over som sportsdirektør i Liverpool, og han må sies å ha hatt en vellykket start i den jobben. Ikke bare har han hentet inn Darwin Nunez og Fabio Carvalho, men han har også forlenget kontrakten med blant andre Mohamed Salah og i tillegg solgt spillere for om lag 60 millioner pund i sommer.