– Du håper alltid at ting går på skinner når du kommer tilbake

Diogo Jota har vært ute med skade siden starten av oppkjøringen, men mot Ajax viste portugiseren at han nærmer seg toppformen igjen.

Det er ingen tvil om at Liverpool, og ikke minst Jürgen Klopp, har savnet Diogo Jota i sesonginnledningen. Darwin Nunez har ikke fått det til å stemme skikkelig og Roberto Firmino har bare vist glimt av hva som fremdeles bor i ham. Da er det fint å endelig ha tilbake et tredje alternativ på spissplassen.

Det var kanskje litt overraskende at portugiseren fikk starte mot Ajax med Firmino og Nunez klare på benken, men 26-åringen viste hvorfor Klopp satte han inn mellom Mohamed Salah og Luis Diaz mot nederlenderne. I løpet av sine 66 minutter på gressmatten leverte Jota hardt arbeid, gode kombinasjoner og kronet prestasjonen med en målgivende til Salah.

– Vår forrige kamp var ikke god nok, så det var en stor forbedring, sier Jota til liverpoolfc.com.

– Det var ikke perfekt, selvfølgelig, men vi spilte en veldig god kamp. Jeg mener vi ikke fortjente å spille inn et mål, men slik er fotball. Vi reagerte slik vi kunne og fikk til slutt resultatet vi fortjente, konkluderer han med. 

Det var ingen tvil om hvilke lag som fortjente seieren på Anfield. Skuddstatikken etter kampen stod til 24-3 til de røde, og Ajax-keeper Remko Pasveer presterte åtte redninger mot Jota og hans angrepskolleger. Portugiseren synes ikke nederlenderne fortjente å sette et mål bak Alisson.

ØYEBLIKKET: Mohammed Kudus leverte en skikkelig rakett på Anfield, men foruten ghaneserens skudd hadde ikke Ajax mye å komme med.

ØYEBLIKKET: Mohammed Kudus leverte en skikkelig rakett på Anfield, men foruten ghaneserens skudd hadde ikke Ajax mye å komme med.

– Jeg synes vi presset bra, og så scoret de på sin første sjanse. Ali hadde ingen sjanse til å ta den. Det var som et slag i trynet, og det tok noen minutter for oss å komme tilbake, men vi skapte fremdeles sjanser på mange ulike måter. Til slutt fikk vi det, sier Jota.

Liverpools 2-1 seier over Ajax sender de røde opp på en andreplass i gruppen sin. På onsdag viste Napoli at forrige ukes kamp ikke var et blaff. Italienerne knuste Rangers 3-0 på Ibrox Stadium. Status etter de to første kampene er at det er fullt mulig for de røde å ta førsteplassen i gruppen. Nå venter det to kamper mot jumboplasserte Rangers etter landslagspausen.

Klar for å gi alt etter skaden

For Diogo Jota var det en viktig kamp også for ham personlig. Portugiseren har vært ute med en skade siden tidlig i juli, og Ajax-kampen var et viktig steg for å komme tilbake til hans form fra forrige sesong. 26-åringen håpet naturligvis at han ville komme tilbake til et lag som fungerte bedre enn det gjør så langt.

– Det er aldri enkelt, spesielt når man ikke får en oppkjøring. Når du kommer tilbake fra skade håper du alltid at ting går på skinner og man vinner kamper komfortabelt, men det er ikke alltid slik. Vi må håndtere situasjonen og jeg føler vi gjorde det. Laget spilte veldig bra, mener han.

I TRENING: Diogo Jota var med Liverpool til Asia, men skadet seg før han fikk muligheten til å spille en kamp.

I TRENING: Diogo Jota var med Liverpool til Asia, men skadet seg før han fikk muligheten til å spille en kamp.

Jota er ikke en spiller som ofte har slitt med skader i karrieren sin. 26-åringen har ikke hatt et så langt skadeavbrekk siden sin første sesong på Anfield. Da mistet portugiseren 19 kamper fra 9. desember 2020 til mars 2021. Angrepsspilleren ser nå lysere på situasjonen.

– Det var den første gangen i karrieren min, men vi kan ikke endre på det. Jeg tror jeg må gjøre mitt beste fra nå av, og det vet treneren også. Jeg har spilt gradvis slik at jeg kan bli klar igjen for 90 minutter.

Nå venter drøye to uker vekke fra Liverpool-troppen for Jota og resten av spillerne. 26-åringen skal blant annet møte Tsjekkia og Spania i to avgjørende UEFA Nations League-kamper. Han er veldig glad for at laget startet den lange pausen med en seier.

– Det var en viktig seier for oss. Det var som en slags siste mulighet for å få sesongen på rett kjøl igjen før vi har en lang pause. Det klarte vi og når går alle i hver sin retning før vi igjen møtes for å kjøre på videre, avslutter Jota.