Folkebørsen:Folket mente matchvinneren fortjente mer

Våre lesere var enig med Liverpool.no at Thiago Alcantara fortjente bestemannsprisen mot Ajax, men de hadde gjerne sett at matchvinner Joel Matip fikk en høyere karakter.

Størst sprik mellom Liverpoool.no og leserne var det nemlig i vurderingen av midtstopper Joel Matip denne gangen.

Mannen som stanget inn vinnermålet i det 89. minutt fikk karakteren 7 av Liverpool.no, men leserne ville gjerne ha sett tysk-kameruneren blitt belønnet med en ennå høyere karakter, da folket landet på et snitt på 7,9.

Thiago Alcantara ble kåret til Liverpools beste av både Liverpool.no og folket. Liverpool.no ga spanjolen karakteren 8, mens folket ga midtbanespilleren et snitt på 8,52.

Leserne og Liverpool.no er ganske så samstemte denne gangen, men både Fabinho og Harvey Elliott har folket nesten en halv karakter høyere enn Liverpoool.no.

Alisson Becker

Folkebørsen 7,79 (1951 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 8

Strålende langpasning opp før 1-0-målet.– og det var ikke den eneste! Strålende igangsettinger i dag .Er helt sjanseløs på Kudus sin fantastiske avslutning for 1-1-målet.

Trent Alexander-Arnold

Folkebørsen 5,79 (1986 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 6

Ble i kveld den yngste røde til å nå 50 kamper i Europa for Liverpool. Blir veldig mye involvert offensivt i første omgang – både når han kommer til innlegg og med egne skuddforsøk. Defensivt har han noen vansker de gangene Ajax angriper helhjertet.

Joël Matip

Folkebørsen 7,9 (2010 stemmer) Største sprik
Liverpool.nos vurdering 7

Kommer inn igjen på laget for Gomez. Joels flere og veldig gode raid skaper gang på gang ubalanse og trøbbel for Ajax-forsvaret. Ligger og kontrollerer, og ser ut til å gi Alexander-Arnold en god trygghet til å være mye med fremover. Liverpool kom til så mange farlige dødballer – og til slutt satt den fra Matip!

Virgil van Dijk

Folkebørsen 7,2 (1963 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

Kommer til tre store sjanser etter dødballer uten å score. Det er lite en kan kritisere noen for med målet imot – det var en drømmeavslutning.

Kostas Tsimikas

Folkebørsen 7,31 (2008 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

Får ballen i flere gode posisjoner i innledningen, men sliter veldig presisjonen. Presisjonen er bedre på dødballene, uten at Liverpool klarer å utnytte det. Gjør en veldig god jobb defensivt når han stopper Ajax sin kontring etter innkast (!) da timen er spilt og er veldig solid i andreomgangen.

Harvey Elliott

Folkebørsen 5,43 (1967 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 5

Elliott er tydeligvis på jakt etter en skoavtale, for i dag stiller han i helt svarttusjede sko. Har noen uheldige involveringer i starten, deriblant en håpløs tversoverpasning. Gjør en del småpent, men sliter med å sette skikkelig preg på kampen og blir løpende i mellom. Tas av banen og erstattes med Firmino midtveis i andreomgangen.

Fabinho

Folkebørsen 6,48 (1960 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 6

En har blitt vant med at Fabinho skal være overalt være på riktig plass når det er fare, men er 20 meter unna når Ajax spiller seg gjennom for sjansen som gir 1-1. Vinner de fleste duellene, og det er ikke mye Berghuis og Tadic kommer til.

Thiago Alcântara

Folkebørsen 8,52 (2057 stemmer) Folkets beste
Liverpool.nos vurdering 8 Liverpools beste

Markerer seg allerede i første minutt med en strålende og uventet pasning over til Alexander-Arnold. Gjør noen ting som ingen andre kan, og er tidvis strålende på midten.

Mohamed Salah

Folkebørsen 6,85 (1957 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

Kommer stadig i gode posisjoner, men virker å være veldig uheldig med touchet i starten. Så kommer målet når han endelig får sjansen alene med keeper. Er mye involvert – men en Salah i toppform hadde nok sett enda farligere ut – for her slet Blind og Bassey.

Diogo Jota

Folkebørsen 6,92 (1959 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

Leverer den målgivende når han slipper ballen i akkurat riktig tidspunkt til Salah. Linker spillet godt – og kommer også til andre omgangs første sjanse når han stoppes av keeper. Holder i 65 minutter.

Luis Diaz

Folkebørsen 7,35 (1971 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

Vinner den viktige hodeduellen som fører til 1-0. Så nære ved å score selv etter at van Dijk header ned til ham. Er veldig frisk før pause, men forsvinner mer etter hvilen når Ajax har justert seg litt – før han plutselig skaper noe helt på egenhånd. Tas av banen på overtid.

Roberto Firmino

Kommer inn for Harvey Elliott.

Darwin Nunez

Erstatter Diogo Jota når Liverpool jakter et ledermål. Vil veldig mye – men touchet sitter ikke helt. Kommer til to store sjanser på slutten.

James Milner

Kommer inn på overtid for Luis Diaz når Klopp vil la klokka gå.

Stefan Bajcetic

Kommer inn helt på slutten.

Jürgen Klopp

Folkebørsen 7,33 (1352 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

Det var en førsteomgang Liverpool kunne og kanskje burde ha ledet 4-1 eller 5-1, så det er ikke så mye å kritisere med laguttaket. Trekket med Jota som spiss fungerte. Gjør sine to første bytter etter 65 minutter – men Liverpool blir da mer og mer utålmodige og avslutter kanskje for tidlig. Til slutt satt den fra Matip!