Premier League kaller PGMOL inn på teppet etter kontroversiell VAR-helg

Det har vært flere kontroversielle hendelser denne helgen.

Premier League vil ha møte med dommerstanden i PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) etter bruken av videodømming i helgen.

Det er spesielt to hendelser i to kamper som har gjort at de nå vil ta tak. Den første var på Stamford Bridge, der West Ham ble snytt for en utligning ved Maxwel Cornet i kampens siste ordinære minutt. VAR-dommer Jarred Gillet sendte dommer Andy Madley til skjermen, og han mente at Edouard Mendy hadde blitt hindret av Jarrod Bowen.

David Moyes var, ikke overraskende, fly forbannet etter kampen. Han kalte det en «latterlig dårlig avgjørelse.»

Den andre kontroversielle hendelsen kom på St. James’ Park, der Newcastle fikk annullert et selvmål av Tyrick Mitchell, fordi dommer Michael Salisbury mente at Joe Willock hadde hindret målvakt Vicente Guaita. Det han ikke så ut til å få med seg, var at det var Mitchell som dyttet Willock inn i målvakten.

Martyn Ziegler i The Times rapporterer at PGMOL har akseptert at begge avgjørelsene etter bruk av VAR var feil. 

Nye situasjoner søndag

Søndag fikk Brightons Alexis Mac Allister annullert et av sesongens beste treff, da dommeren ble sendt til skjermen og så at Enock Mwepu hadde vært offside i oppbygningen, selv om han ikke dro noen spesiell fordel av offsidesituasjonen.

På Old Trafford fikk Arsenal et annullert mål, da VAR gikk inn og dømte frispark til Christian Eriksen to trekk før Gabriel Martinelli hadde løpt over halve banen og satt ballen i mål. Teknisk sett kanskje en riktig avgjørelse, men en situasjon vi har sett flere ganger la gå denne sesongen, fordi det ikke har blitt regnet som en «klar og åpenbar feil».

BBC melder at Premier League nå kaller PGMOL inn på teppet, og ønsker en gjennomgang av VAR-bruken. PGMOL ønsker å samarbeide, og gjennomgå situasjonene.