Dette skriver avisene etter 0-0 på Goodison«Noen av Liverpools store spillere er ikke i nærheten av sitt beste»

Liverpool fikk med seg ett poeng fra Merseyside-derbyet, men prestasjonen gir grunn til bekymring.

Liverpool kom til Merseyside-derbyet etter en skuffende sesongstart, men etter to strake seire den siste uken var det grunn til optimisme. Motstander var et Everton-lag som så vidt unngikk nedrykk forrige sesong, og som fortsatt ikke har vunnet denne sesongen.

«Selv om Everton fortsatt står uten seier denne sesongen, kommer de fra det 241 Merseyside-derbyet med mer kreditt enn Liverpool», skriver Richard Jolly i The Independent

«De har avgitt ni poeng allerede denne sesongen, og selv om de presset på i andre omgang, henger den nye vanen deres om å komme sent i gang i kampene over dem. Denne gang slapp de i det minste å slippe inn kampens første mål, ettersom det ikke kom noen»

Ikke i nærheten av sitt beste

For andre kamp på rad ble Trent Alexander-Arnold byttet ut da Liverpool jaktet scoring, og Mohamed Salah slet med å bli involvert. Phil McNulty i BBC mener en av grunnene til formsvikten er at stjernene er et stykke unna formen.

«Liverpool har kanskje vunnet to kamper på rad mot Bournemouth og Newcastle, men det er fortsatt noe som mangler fra laget som jaktet fire troféer helt til slutt forrige sesong, og vant FA-cupen og ligacupen. Noen av Liverpools store spillere er ikke i nærheten av sitt beste, og selv om Jürgen Klopp sitt lag hadde nok av sjanser her, ga Everton dem trøbbel», skriver han

«Klopp vil være fornøyd med å ha Diogo Jota tilbake som innbytter sent i kampen, men alt i alt vil resultatet være skuffende for en manager som er så vant med å vinne. Med kun to seire og ni poeng, er dette tyskerens dårligste poengfangst med Liverpool etter Premier League-kamper», skriver han videre.


Jonathan Northcroft i The Sunday Times mente Liverpool hevet seg flere hakk etter Klopp sine bytter i den andre omgangen.

«Sannheten er at Liverpool kun så ut som Klopps Liverpool i siste del av kampen, etter at de hadde manglet intensitet og bevegelse offensivt i den første timen, da Salah fikk så lite service at han kun hadde én touch i boksen», skriver han.

«Klopp sine valg av Fabio Carvalho på midtbanen og Kostas Tsimikas på venstreback fungerte ikke, og Salah-Nunez-Luis Diaz i angrep ser ikke samstemt ut ennå. Det var tydelig at Liverpool var bedre med de gamle inne – Andy Robertson, Firmino og James Milner, som erstattet en skuffende Alexander-Arnold».

Mer direkte med Nunez

Chris Bascombe i The Telegraph peker på signeringen av Darwin Nunez, og at Liverpool nå må endre spillestil bort fra det som har gitt så mye suksess de siste årene.

«Klopp fylte laget med offensive krefter, og med Harvey Elliott og Fabio Carvalho viste ham hvor mye han forventet å ha ballen. Likevel var det en overraskende negativitet over hvordan de spilte i den første omgangen, der pasningsspillet ikke satt og det ikke var penetrasjon», skriver han.

«Midt opp i all skuffelsen deres, hadde Liverpool i det minste en plan. Det var kanskje helt motsatt av bortimot alt annet de tidligere har gjort under Klopp, med at de spilte så direkte når de er så vant med å holde på ballen, men slik blir det med Nunez inne på laget, ellers var det lite poeng å kjøpe ham», skriver Bascombe.

STARTET: Darwin Nunez kom inn igjen på laget etter tre kampers karantene.

STARTET: Darwin Nunez kom inn igjen på laget etter tre kampers karantene.

Andy Hunter i The Guardian skriver også om Nunez:

«Darwin Nunez viste glimt av kvalitet i comebacket sitt etter å ha vært utestengt i kamper år, men også tegn til at han vil trenge tid for å finne seg til rette og forstå Liverpools godt satte bevegelsesmønster. Flere avgitte poeng, for fjerde gang på seks kamper denne sesongen, er den store bekymringen», skriver han. 

Firmino i ny rolle

Ian Doyle i Liverpool Echo finner noe positivt fra kampen. Det er at Roberto Firmino viser potensiale til å bekle en ny rolle.

«De var ikke uten sjanser. Darwin Nunez, Mohamed Salah og Luis Diaz traff treverket, og Everton-keeper Jordan Pickford ble kåret til banens beste – men det var kun etter at Firmino kom inn at Liverpool begynte å fungere. Den brasilianske formspilleren ga hint om at han også kan være et alternativ som offensiv midtbanespiller», skriver Doyle.

«I motsetning til kampen mot Newcastle United i midtuken, ble det ingen sen dramatikk inn i overtiden, og utfallet er heller ikke noe en egentlig kan klage på. Jürgen Klopps jakt på en miks på midtbanen som kan være effektiv fortsetter».