16 Chelsea-supportere ble kastet ut for Hillsborough-harselering

16 personer ble kastet ut av borteseksjonen.

The Athletic og Liverpool Echo rapporterer at 16 Chelsea-supportere ble kastet ut under lørdagens målløse kamp på Anfield. 

Grunnen til det var synging og harselering med Hillsborough-tragedien, der 97 Liverpool-supportere mistet livet i 1989. Den type sanger har dessverre blitt et økende problem de siste årene – og supporterunionen Spirit of Shankly har skrevet et brev til Premier League, fotballforbundet FA og English Football League (EFL) om at mer må gjøres for å stoppe disse sangene.

SOS skriver at det er flott å se at det ble tatt grep.

Liverpool FC er nå i dialog om hva som kan gjøres for å få en stopp på dette.

Ifølge The Athletic fikk samtlige 16 som ble kastet ut en advarsel, og da advarslene ikke ble tatt til følge, ble de eskortert ut av stadion. 

Støtende sanger var fokus

Før lørdagens kamp var det stort fokus på støtende sanger inn mot kampen, og det er da spesielt én sang rettet mot Chelsea som Liverpool jobber hardt med å få bort.

I 2021 satte Jürgen Klopp seg ned med «Kop Outs» grunnlegger Paul Amann, der de snakket om det, og hvorfor denne type sanger må bort fra tribunene. Klubben postet igjen videoen før kampen mot Chelsea, og manageren skrev om det i sine kampnotater i kampprogrammet.

To hjemmesupportere ble arrestert utenfor Anfield for å ha sunget sangen, i to separate hendelser. Sangen skal ikke ha blitt hørt inne på stadion, skriver James Pearce, men speaker George Sephton advarte også mot å synge den i en melding over høytaleranlegget underveis i kampen.