Lønnsutgiftene økte kraftig

Liverpool opp på andreplass på lønnstabellen i Premier League.

Kun Manchester United hadde høyere lønnsutgifter enn Liverpool i regnskapsåret 2021/22. Det viser tall fra Deloitte Money League, som også viste at det nå kun er Manchester City i Premier League som omsetter for mer enn det Liverpool FC gjør. 

På oversikten over lønnsutgifter har imidlertid de røde gått forbi sine lyseblå rivaler. Det er kun United som er foran, delvis takket være signeringen av Cristiano Ronaldo mot slutten av sommervinduet i 2021. 

Liverpool benyttet på sin side den samme sommeren til å forlenge kontraktene med en rekke av sine stjerner - blant andre Alisson Becker, Virgil van Dijk, Fabinho og Jordan Henderson.

Økte med 54 millioner pund

Liverpool FC har fremdeles til gode å offentliggjøre sine regnskapstall fra 2021/22, men skal vi ta Deloitte sin informasjon for god fisk kan vi slå fast at lønnsutgiftene økte med 54 millioner pund sammenliknet med foregående regnskapsår. 

Utgiftene gikk fra 314 millioner pund i 2020/21 til 368 millioner pund i 2021/22, ifølge Liverpool Echo. Det er snakk om lønnsutgifter til alle klubbens ansatte - og en økning på over 17 prosent. 

Det er fremdeles noen millioner unna United, som hadde lønnsutgifter på 384 millioner pund, men foran Citys 354 millioner og Chelseas 333 millioner. Sistnevntes kjøpefest denne sesongen vil nok føre til at de klatrer på listen neste år, men trolig vil tallet øke også for Liverpool etter kjøpene av Darwin Nunez og Cody Gakpo i tillegg til den nye og lukrative kontrakten Mohamed Salah skrev under på i sommer. 

Liverpool bokførte en rekordomsetning på 594,3 millioner pund i 2021/22, og det var kun Manchester City med 619,1 millioner og Real Madrid med 604,5 millioner som lå høyere på den listen i verden.

Slik ser topp ti i Deloitte Money League ut i 2021/22: 

1 Manchester City - £619,1M
2 Real Madrid - £604,5M
3 Liverpool - £594,3M
4 Manchester United - £583,2M
5 Paris Saint-Germain - £554M
6 Bayern München - £553,5M
7 Barcelona - £540,5M
8 Chelsea - £442,8M
9 Tottenham - £442,8M
10 Arsenal - £367,1M

Salah tjener mest

Det er aldri godt å vite hvor nøyaktig oversikt over de ulike spillernes lønninger er, da tallene kan variere fra kilde til kilde. Men tallene fra capology.com kan virke å stemme ut fra det vi har lest i forbindelse med spillernes kontraktsforlengelser. 

Det som er sikkert er at Mohamed Salah tjener best av Liverpools spillere, med en ukelønn som angivelig skal være på 350.000 pund - noe som gir drøye 18 millioner pund i året før skatt. 

Bak ham følger Virgil van Dijk med 220.000 pund i uken og Thiago Alcantara med 200.000 pund i uken, ifølge Capology. Spotrac.com opererer for øvrig med de samme tallene. 

En spiller som kanskje snart vil be om en lønnsøkning er Luis Diaz, som ifølge de to nettstedene tjener 55.000 pund i uken. Det er mindre enn spillere som Adrian, Nat Phillips og James Milner, mens Darwin Nunez og Cody Gakpo tjener nesten tre ganger så mye.