Dette skriver avisene:«Dette både var og føltes som en kamp mellom to middelhavsfarere»

Både Liverpool og Chelsea gjorde lite for å bevise at dette var to av verdens beste lag som møtte hverandre, mener engelsk presse.

Liverpool og Chelsea delte poengene i en ganske svak fotballkamp lørdag ettermiddag, og de engelske avisene var heller ikke spesielt imponert over fotballen som ble servert på iskalde Anfield.

«Jurgen Klopp vet hvordan han skal skvise positivitet ut av de minst lovende situasjoner. Det ble bemerket at hans kamp nummer 1000 ikke var noen klassiker. Da svarte han kjapt at Arsene Wenger tapte 6-0 i sin kamp nummer 1000, så han var fornøyd», påpeker Rob Draper i Daily Mail.

«Han smilte fra øre til øre, så man kunne nesten tro at manageren er i ferd med å få skuta på rett kjøl.»

Draper påpeker at dette var de regjerende verdensmestrene mot en av Champions League-finalistene, men det var også nummer ti mot nummer ni på tabellen.

«Det spørs hvordan du selger det inn, hvilken vinkling du ønsker på den nåværende tilstanden til Chelsea og Liverpool.»

UTE AV FORM: Mohamed Salah virket tannløs i store deler av kampen.

UTE AV FORM: Mohamed Salah virket tannløs i store deler av kampen.

Draper mener at matchen føltes mer som en kamp i de tidlige rundene i ligacupen.

«Begge klubber opplever skadekriser, så det manglet noen stjerner, og det var noen aldrende veteraner og noen ukjente unggutter på banen.»

«Den lammende stillheten fulgt av høflig applaus etter at sluttsignalet lød fortalte alle at dette var to middelhavsfarere. Dette var ikke et av de klassiske oppgjørene mellom disse to klubbene.»

Draper påpeker at dette både var og føltes som en kamp mellom to middelmådigheter. Det var på ingen måte to av verdens beste lag som røk i tottene på hverandre.

«Byttene hintet kanskje om at det var to av verdens beste lag. Det ene laget satt inn en ving til 89 millioner pund, og det andre en spiss til 85 millioner pund. Ingen av dem utgjorde noen stor forskjell, mener Mail-journalisten, og viser til innbyttene av Mykhailo Mudryk og Darwin Nunez.

Ikke noen kamp som vil gå inn i minnebøkene

«Jürgen Klopp sin kamp nummer 1000 som manager vil ikke bli husket med glede, om den i det hele tatt vil bli husket», skriver Andy Hunter i The Guardian.

«Klopp var opptatt av å påpeke det som var positivt, trass i at hans eget lag og Chelsea demonstrerte hvorfor de ikke har noen sjanse til å kvalifisere seg for Champions League», legger han til.

Hunter forteller om et tamt målløst oppgjør på et iskaldt Anfield, som ikke bar bud om noen opptur verken for Klopp eller Graham Potter.

«Begge grep tak i alle smuler av oppmuntring de kunne finne. For et Chelsea-lag, som spilte sin sjette bortekamp på rad i Premier League uten seier, deres verste rekke på over sju år, kom lyspunktet i form av et imponerende innhopp i andre omgang av den nye 88 millioner pund-mannen Mykhailo Mudryk og en ny imponerende defensiv prestasjon av 38 år gamle Thiago Silva.»

«For Liverpool, som fortsatt ikke har vunnet en ligakamp i 2023, var dette den andre kampen på rad uten baklengsmål, samt at Darwin Nunez var tilbake i spill. Små, små smuler.»

Små steg

Sam Wallace i The Telegraph påpeker at Jürgen Klopp måtte klare seg uten skadede spillere som Virgil van Dijk, Luis Diaz, Diogo Jota og Roberto Firmino. Klopp startet med Cody Gakpo på topp, og Harvey Elliott på venstresiden i angrepet. Han lot også 18 år gamle Stefan Bajcetic starte sin første ligakamp noensinne, som manageren sa hadde løpt gjennom en dør for å få en plass på laget.

«Med korte ermer og sokker som bare rakk midt opp på leggen i den bitende Mersey-vinden gjorde tenåringen en god jobb som skjold for forsvaret. Tap ville ha vært en katastrofe for begge managerne, som småsnakket sammen som to gode venner ute på gressmatta før kampen», skriver Wallace.

«For Klopp var dette de små stegene han hadde forlangt etter to strake ligatap for Brentford og Brighton. For Graham Potter var Mudryks ankomst, og den lovende prestasjonen til Benoit Badiashile sammen med veteranen Thiago Silva, det som gir mest grunn til håp.»

En lovende prestasjon av Bajcetic

Paul Gorst i Liverpool Echo ironiserer over at Liverpool kunne feire å klatre til åttendeplass på tabellen, mens Chelsea fortsatt ligger på tiendeplass.

«Det oppsummmer hvor dypt disse to klubbene har sunket i løpet av denne vanskelige sesongen», mener han.

Gorst påpeker at Graham Potter fortsetter å kjøpe ekstremt dyre spillere til en ubalansert tropp, mens Jürgen Klopp må håndtere det stikk motsatte problemet, nemlig å navigere seg gjennom en av de tøffeste periodene i hans Anfield-karriere uten nevneverdige investeringer sett bort fra overgangen til Cody Gakpo til 37 millioner pund. 

Chelsea startet denne kampen med Benoit Badiashile (35 millioner pund) og Marc Cucurella (62 millioner pund) som spillere som er blitt hentet til klubben i løpet av de to siste transfervinduene, og kunne sette inn innbytterne Mykhailo Mudryk (88 millioner pund) og Carney Chukwuemeka (20 millioner pund) i andre omgang, i jakten på tre poeng.

SKAPTE TRØBBEL: James Milner slet med farten til innbytter Mykhailo Mudryk.

SKAPTE TRØBBEL: James Milner slet med farten til innbytter Mykhailo Mudryk.

Klopp hadde med Gakpo fra start, og kunne sette inn Darwin Nunez fra benken, men var i det store og hele tvunget til å fortsette med de samme spillerne.

«I et transfervindu der behovet for en ny midtbanespiller har vært skrikende, sier det mye at den nye midtbanespilleren er kommet i form av 18 år gamle Stefan Bajcetic, som ble signert fra Celta Vigo for 200 000 pund for to år siden. Kravene som stilles til tenåringen som en følge av dette kan bli urettferdige, da han fortsetter å lære spillet på elitenivå, men dette var i det minste uansett en lovende prestasjon av ham», slår Gorst fast.

Trekker frem Mudryk

Jonathan Northcroft i The Times ble mest imponert over Chelseas nykommer Mykhailo Mudryk.

«Øyeblikket han hadde ventet på kom i det 71. minutt, etter et innlegg fra Hakim Ziyech. Med sin hurtighet skremte han Anfield, da han så ut til å score ved bakerste stolpe. Han traff imidlertid ikke rent, og ballen gikk på utsiden av stolpen. Hans åpenbare talent klarte ikke å redde denne kampen fra middelmådighet.»

«Mannen som kostet 89 millioner pund kom inn etter 55 minutter. Han var den største kilden til spenning med sine raid, aggressivitet og uforutsigbarhet, men selv han klarte ikke å ta vare på sjansene han fikk. Det kunne heller ikke mannen som kostet 85 millioner pund, Darwin Nunez, som også kom inn fra benken, Cody Gakpo til 40 millioner pund eller Kai Havertz til 71 millioner pund.»