– Vi ga bort ballen alt for lett - selv Thiago gjorde det

Jürgen Klopp mener at Liverpool må bli bedre til å holde på ballen enn de var mot Chelsea.

Midtbanespillerne som spilte for Liverpool i omkampen i cupen mot Wolves, Thiago Alcantara, Stefan Bajcetic og Naby Keita, fikk fornyet tillit i kampen mot Chelsea. Klopp var imidlertid ikke like fornøyd med dem alle etter kampen mot London-laget.

– Vi vant mange baller i første omgang, men ga bort ballen alt for lett igjen. Selv Thiago gjorde det, noe som var unødvendig, sa Klopp til BT Sport etter kampen.

Den målløse forestillingen mot Chelsea var ikke det Liverpool trengte for å klatre på tabellen, men Klopp mente likevel at de røde tok noen små steg i riktig retning.

– Vi måtte forsøke å ta små steg, og dette var et lite steg i riktig retning. Vi holdt buret rent mot Chelsea. Det er noe vi kan bygge videre på.  Jeg slikte spesielt starten på andre omgang. Men vi må forlenge disse periodene. Vi må spille mer fotball. 

– Jeg forventer fremgang, og fra forrige ligakamp mot Brighton var dette definitivt fremgang, og det var viktig. Jeg så mange situasjoner der vi var veldig kompakte, holdt sammen, og gjorde gode taklinger mot en motstander som du av og til må forsvare deg lidenskapelig mot. Vi gjorde ikke det i forrige ligakamp, men i dag gjorde vi det. Du må foreta blokkeringer i siste sekund, slik Robbo gjorde. Det er veldig viktig. Dette er positive ting, som vi tar med oss videre.

– Plasseringen vår er selvforskyldt

At Liverpool og Chelsea er middelshavsfarere, på niende- og tiendeplass i Premier League, vitner om hvor sterk den engelske toppdivisjonen er. De to lagene har nå ni poeng opp til Newcastle på den viktige fjerdeplassen som kvalifiserer til Champions League-spill. 

– Det er mange gode lag. Dette er den sterkeste ligaen i verden. Jeg tror ikke noen vil bestride det. Jeg har egentlig ingen anelse om hvordan situasjonen er i Chelsea, men at vi ikke gjør det så bra som vi kunne ha gjort har ingenting med kvaliteten på de andre lagene å gjøre. Det er vår egen feil. Det er ikke alt som er noen annens feil. Det er selvforskyldt, og det må vi ta tak i. Slik er det.

– Vi må ta ting videre herfra. Vi må forbedre oss. Vanligvis er ikke ett poeng mot Chelsea så ille, men jeg sitter her med en følelse av at dere mener vi burde slå dem. Chelsea vil vinne mange kamper, men de gjorde ikke det i dag. Det er bra. Men jeg er selvsagt mest opptatt av oss selv, og jeg så gode ting, men jeg vet at vi må gjøre de gode tingene enda bedre og lenger, og i en ideell verden bør vi gjøre det i 95-100 minutter. Vi skal bevege oss i den retningen.

Avstanden opp til topp fire er ikke Klopp så opptatt av akkurat nå. Det er tross alt fire lag som må passeres for å komme opp dit.

– Den avstanden kan vi bare gjøre noe med ved å vinne. Og det gjorde vi ikke i dag. Alle lagene foran oss vil ikke tape, noen av dem vil vinne, og noen vil spille uavgjort. Men det er fortsatt mange kamper som skal spilles, og dersom du teller alle poengene det skal kjempes om, så er det fortsatt mye som er mulig. Men for å nå opp dit må vi fortsette å gjøre de tingene vi har gjort i de to siste kampene. Jeg ser fremgang, og det er bra. Det må vi fortsette med.

Klopp mener at det er viktig at hans lag klarer å holde mer på ballen dersom fremgangen skal fortsette. 

– Vi var kompakte, vant ballen i gode posisjoner, og skapte trøbbel for dem, men vi må gjøre det bedre når vi har ballen i laget. Det er mulig, og det var allerede bedre enn i forrige ligakamp. Til og med Thiago, som er veldig god med ballen, ga den bort uten at han var presset. Slike ting må bli bedre. Klarer vi det, og vi forsvarer oss godt i tillegg, vil alt plutselig se helt annerledes ut. Det er dit vi må komme.

Startet andre omgang svært bra

Etter en svak førsteomgang, kom Liverpool meget godt ut av startblokkene i andre omgang. 

– Vi viste guttene hvor Chelsea slet i forsvarsspillet i første omgang. Vi klarte dessverre ikke å utnytte det helt i andre omgang.

Dette var Liverpools tredje strake målløse kamp mot Chelsea, etter at de to finalene mot blåtrøyene, i ligacupen og FA-cupen, også endte uten scoringer, og måtte avgjøres på straffespark-konkurranser. Begge vunnet av Liverpool.

– De to finalene vi spilte mot dem i fjor var helt annerledes kamper, men de var også hektiske til tider, som dagens kamp. I dag spilte vi som nummer ni og ti på tabellen. Vi må bygge videre.

Bajcetic imponerte i sin første ligakamp fra start

Stefan Bajcetic startet sin første Premier League-kamp noensinne, og Naby Keita fikk sin andre kamp fra start for sesongen. Førstnevnte ble byttet ut til fordel for Fabinho etter 82 minutter, mens sistnevnte ble byttet ut etter 63 minutter, da Klopp valgte å sette inn Darwin Nunez og trekke Harvey Elliott ned på midtbanen.

Under pressekonferansen etter kampen trakk Klopp spesielt Bajcetic og Elliott på plussiden da han skulle oppsummere kampen.

– Det er ikke så mye bra med den situasjonen vi befinner oss i, men det åpner selvsagt dørene for unge spillere. Det er en av de få positive tingene med dette. Stefan fant en dør. Jeg er ikke en gang sikker på at den var åpen. Han løp gjennom den. Han var eksepsjonell. Han gjør det veldig bra for tiden, det er klart. Men vi må være litt forsiktige med ham. Han er veldig ung. Han fikk et gult kort, men jeg er ikke sikker på om det var hans egen feil engang. I tillegg til det gule kort begynte han å bli sliten, men han var likevel viktig i kampen. Alle spillerne blir slitne, men det er en risiko når du får et gult kort. Den risikoen ønsket vi ikke å ta. Men han gjør det veldig bra, sa Klopp om byttet av Bajcetic etter 82 minutter.

Elliott spilte sin kamp nummer 50 for Liverpool i dag.

– Harvey har spilt ett år for oss allerede. Jeg vet ikke hvor lenge han har vært fast iventar i førstelagstroppen, men det er litt annerledes når du er så ung. Han har spilt en rekke gode kamper, og kan benyttes i flere ulike posisjoner. Det er veldig viktig i vår situasjon. Vi liker å spille med rene vinger, men de er ikke alltid tilgjengelige, og da kan Harvey spille der. Ja, han spiller på en annen måte, men han kan spille der. Han føler seg nok mer hjemme på høyresiden, men der har vi Mo. Det går bra på venstresiden også. Dette var ikke det eneste positive, men noe av det som det var enklest å se. De andre positive tingene må du kanskje lete litt mer for å finne, men de er der.

Blanet annet påpekte Klopp at det var svært viktig for Liverpool å holde buret rent for andre kamp på rad.

– Det var svært, svært viktig. Nå rett etter kampen klarer jeg ikke å glemme alle sjansene Chelsea hadde. Vi måtte flere ganger blokkere i siste sekund. Men i morgen vil jeg ikke huske de lenger. Da vil det bare være at vi holdt buret rent jeg husker, og det føles godt.

– Jeg sa det er ting vi kan bygge videre på, og det vil vi forsøke å gjøre. Vår neste kamp er mot Brighton i FA-cupen. Det er et lag vi ikke gjorde det særlig bra mot i vår forrige kamp mot dem. Vi skal forsøke å gjøre det bedre nå. Det blir interessant.