Kampkommentar Liverpool-ChelseaLiverpool viste tegn til bedring i kaoskamp, men leter fortsatt etter soliditeten

I starten av andre omgang så Liverpool ut som før, men de rødkledde klarte ikke vedlikeholde det. Nå må Klopp snart finne ut grunnen til det.

Et møte med Chelsea har vanligvis vært synonymt med et møte med et annet lag som kjemper i toppen av tabellen. Nå er rollene endret, for både Liverpool og de blå fra London. 

For nå er de to lagene naboer på tabellen - på 9. og 10. plass, og fremstår akterutseilt i kampen om topp fire basert på de siste ukenes prestasjoner. Chelsea har bare vunnet to av sine siste elleve kamper i ligaen, mens Liverpool ikke har vunnet siden før nyttår, som attpåtil var to heldige seire. 

Fremgangsmåten for å løse de problemene, er også vidt forskjellige. 

Penger mot utvikling

Chelsea har fått inn nye eiere, som ser fast bestemt ut på å kjøpe seg ut av problemene.

Det er vanskelig å se for seg at Graham Potter, en manager som er svært opptatt av utvikling, har ønsket seg så mange forsterkninger, og det er nær umulig å se for seg at Klopp ønsker seg noe lignende i Liverpool. 

Eieren virker opptatt av å fremheve sitt navn etter signeringer, og å sette sitt preg på klubben, uten at han egentlig har de store forutsetningene for å drive en fotballklubb. Det er viktig å huske på at dette også er ett av alternativene når Liverpool får seg nye eiere. 

Pep Guardiolas Manchester City har vunnet det meste de siste årene og ligger på 2. plass på tabellen, men laget ble allikevel buet under da de lå under til pause mot Tottenham i uken som var. Det ønsker vi heller ikke. 

Er det verdt det å selge sjela si i jakten på suksess? Jeg mener nei. 

BLIR DET SUKSESS? Boehly har spyttet penger inn i Chelsea, men suksessen lar vente på seg.

BLIR DET SUKSESS? Boehly har spyttet penger inn i Chelsea, men suksessen lar vente på seg.

Ungt blod

Klopp valgte å gi Stefan Bajcetic og Harvey Elliott, henholdsvis 18 og 19 år gamle, fornyet tillit etter deres gode forestillinger mot Wolverhampton i midtuka. 

Bajcetic har en herlig selvsikkerhet i spillet sitt kombinert med klokskap, og fikk respons fra publikum etter Zidane-finter og utsidepasninger. Elliott kan på sitt beste dirigere kamper. 

Samtidig fikk Cody Gakpo fornyet tillit selv etter en skuffende forestilling mot Wolves. Enten anser Klopp dette som det beste han har per dags dato, eller så har han akseptert at denne sesongen er vanskelig å redde. 

Den første halvtimen var det enkelt å se at denne kampen kunne gå alle veier. 

Vaklende defensiv

Liverpool var heldige som slapp unna baklengs etter bare tre minutter på dødball, og fortsatte å slippe til Chelsea-spillere i gode posisjoner etter dette. 

Bare svake valg og dårlige avslutninger hindret gjestene i å ta ledelsen, og Klopps menn klarte aldri å feste et grep om kampen i den første omgangen tross noen gode sekvenser. 

Det som tidligere var et solid lag som var vanskelig å trenge gjennom, er nå et skjørt og passivt lag, som ikke ser ut til å trives med tett duellspill. 

De rødkledde kom seg til noen muligheter offensivt mot slutten av omgangen, men var ofte oppjaget i avslutningsøyeblikkene.

I DUELL: Bajcetic var et lyspunkt i den første omgangen.

I DUELL: Bajcetic var et lyspunkt i den første omgangen.

Festet grepet, men slapp det raskt

Etter å trolig ha fått en tordentale av Jurgen Klopp i hvilen, kom Liverpool ut og så ut som sitt gamle jeg innledningsvis i den andre omgangen. 

Chelsea klarte ikke komme seg ut av det høye presset, og de rødkledde burde ha gjort mer ut av et godt første kvarter i den andre omgangen. I de 15 minuttene var det enkelt å se Liverpools identitet. 

De røde var offensive, direkte, og turte å stå opp i presset etter angrepene. De lot ikke Chelsea puste, og hadde det trykket blitt opprettholdt hadde et mål vært uunngåelig. Men av en eller annen grunn klarer ikke dette Liverpool-laget å gjøre det.

Det er vanskelig å sette fingeren på nøyaktig hva årsaken er, men det fremstår mer komplekst enn bare et fysisk problem som har blitt foreslått. 

BETENKT: Klopp sliter med å få orden på laget.

BETENKT: Klopp sliter med å få orden på laget.

Den nye hærføreren

Da kampen gled over i en mer åpen affære, ble det naturlig å sette innpå en mann som det alltid skjer noe rundt. 

Intensitet har aldri vært mangelvare for Liverpools nyervervelse Darwin Nunez. Allerede før han entret banen runget navnet hans fra The Kop. 

Uruguayaneren kommer alltid til sjanser, og må være et mareritt å møte for forsvarere. 23-åringen kunne fått en målgivende da han serverte Trent Alexander-Arnold i strålende posisjon, og var også mannen som presset Chelsea bakover i banen mot slutten av kampen. 

Man sitter med en følelse av at Liverpool har funnet spissen de skal bygge laget sitt rundt, og en spiller som passer som hånd i hanske i et Klopp-lag. Det er nok derfor The Kop også har lagt sin elsk på Darwin. 

Klopp må finne løsninger

Det er ikke til å komme unna at man snart må begynne å stille spørsmål ved arbeidet Klopp og hans trenerteam gjør på treningsfeltet for å løse lagets problemer. 

Det er fortsatt mange av de samme problemene som går igjen og igjen. Hver dødball imot blir skummel, det er altfor enkelt å komme seg inn bak forsvaret, og spillerne kommer til kort i en-mot-en-dueller. 

Problemene er enkle å identifisere, men ble ikke løst selv under et langt VM-avbrekk. Nå gjenstår det å se om Klopp klarer å løfte laget fra nok en dårlig periode.