– Avstanden til topp fire øker, men vi må finne oss selv igjen

Andy Robertson mener at poengdeling mot Chelsea var et lite steg i riktig retning.

Andy Robertson ble intervjuet av Viaplays Jan Åge Fjørtoft etter den målløse forestillingen mot Chelsea i det som var Jürgen Klopps kamp nummer 1000 som manager. Før kampen lå Liverpool og Chelsea som nummer ni og ti på tabellen, og kampen bar da også preg av at dette var to middelhavsfarere som møtte hverandre.

–Jeg er blitt eldre, og prøver å bruke min erfaring til å påvirke kampen, og være aggressiv fremover på banen, sa Robbo, som var den i forsvarsrekka som kanskje kom best fra kampen.

– Det er viktig å vinne kampen, men det er også viktig å ikke tape den mens du forsøker å vinne den, la han til.

Små steg

Robertson innrømmet at dette var langt fra Liverpool på sitt beste, men synes likevel dette var et lite steg i riktig retning.

– Det mangler liksom noe når vi kommer inn i straffefeltet. Vi prøver liksom å tvinge frem situasjoner, og var ikke kliniske nok på topp.

– Vi skal ta med oss det positive. Vi holdt buret rent. Det har vi ikke gjort så mange ganger denne sesongen. Vi forsvarte oss mye bedre i dag. Vi vet vi må bli bedre med ballen i laget, og vi vet vi må skape mer enn dette. Vi ser fremover.

Høydepunktene fra den målløse forestillingen på Anfield:

Poengdeling var ikke noe ønskeresultat verken for Liverpool eller Chelsea. De to lagene står nå bokført med 29 poeng, og dermed er det ni poeng opp til Newcastle på fjerdeplass når halvparten av sesongen er unnagjort.

– Avstanden til topp fire blir større, da vi avgir poeng. Gapet opp blir større, men vi må fokusere på å finne tilbake til hvordan et Liverpool-lag skal se ut. Vi lignet mer på oss selv i dag. Vi må få selvtilliten tilbake, konstaterte skotten.

Liverpool har fortsatt viktige spilleres om Roberto Firmino, Luis Diaz, Diogo Jota og Virgil van Dijk på skadelista, og det preger laget, ikke minst fremover på banen.

– Vi trenger å få disse spillerne tilbake. Noen av de offensive spillerne nærmer seg, men vi kan ikke bekymre oss for mye over dette nå. Vi må vinne kamper, og samle poeng.

– For øyeblikket handler det om å ta små steg, og vi gjorde det i dag.