Derfor hadde Klopp betenkeligheter med å bruke Alexander-Arnold og Nunez

Da lagoppstillingen kom mot Chelsea satt noe overraskende både Trent Alexander-Arnold og Darwin Nunez på innbytterbenken.

Da våre lesere satte opp sitt lag foran kampen mot Chelsea var både Trent Alexander-Arnold og Darwin Nunez soleklare førstevalg i sine posisjoner, og derfor kom det som en overraskelse at Jürgen Klopp hadde valgt James Milner på høyrebacken og Harvey Elliott på venstreflanken i angrepet da lagoppstillingen kom mot blåtrøyene.

Det var en kjent sak at Nunez hadde stått over kampene mot Brighton og Wolverhampton på grunn av en liten hamstringskade, og i Jürgen Klopps intervju før kampen kom det også frem at Alexander-Arnold først var tilbake i trening på fredag etter å ha slitt med et lite muskelproblem tidligere denne uken.

– Trent begynte å trene igjen på fredag. Darwin hadde også bare et par dager med trening, sa Klopp til BT Sport før avspark.

Klopp bekreftet før kampstart at han ikke ønsket å ta noen sjanser med duoen, og derfor plasserte begge på benken.

Liverpool-manageren følte seg til slutt tvunget til å benytte begge i andre omgang. Nunez kom inn for Naby Keita like etter at timen var spilt, og Harvey Elliott ble trukket ned på midtbanen, mens Alexander-Arnold erstattet James Milner 18 minutter før slutt.

I KNESTÅENDE: James Milner fikk problemer mot lynhurtige Mykhailo Mudryk.

I KNESTÅENDE: James Milner fikk problemer mot lynhurtige Mykhailo Mudryk.

Milner fikk gult kort

Milner klarte seg relativt greit på høyrebacken frem til Graham Potter gjorde et taktisk genistrek ved å sette inn Premier League-debutanten Mykhailo Mudryk ti minutter ut i annen omgang. Mot en motstander som flyttet beina mye raskere enn ham selv fikk veteranen umiddelbart problemer, og bare drøye ti minutter senere hadde Milner pådratt seg et gult kort for sin behandling av ukraineren. 

Med en Milner på gult kort som stadig ble utfordret av Mudryk, satte Klopp inn Alexander-Arnold seks minutter senere.

– Det var svært viktig å holde buret rent. Vi kan ikke glemme sjansene Chelsea hadde. Flere ganger klarte vi å blokkere i siste sekund. Det føles så godt at vi ikke slapp inn mål, kommenterte Klopp til pressen etter kampen.

På det tidspunkt Alexander-Arnold entret gressmatta hadde Nunez allerede vært på banen i snaue ti minutter, og skapte mer liv i et angrep som inntil da ikke hadde fungert særlig godt. Med sin direkte spillestil skapte uruguayaneren mer problemer for Chelseas forsvarsrekke enn angrepsrekka til de røde hadde stelt i stand frem til da, men heller ikke Nunez klarte å sette ballen i mål.