Milner og Gerrard uenige om tilstanden til gressmatta på Anfield

Etter kampen mot Chelsea klaget James Milner over tilstanden til Anfield-gresset. Det forsto ikke Liverpool-legenden Steven Gerrard så mye av.

Etter den målløse kampen mellom Liverpool og Chelsea var de to tidligere lagkameratene James Milner og Steven Gerrard svært uenige når det gjaldt tilstanden til gressmatta på Anfield.

– Det ble en tøff kamp. Det var et møte mellom to lag som selvsagt ikke spiller opp mot sitt beste for øyeblikket. Det er da du må vinne krigen. Gressmatta gjorde det ikke så enkelt som vi hadde likt, men vi kunne også til tider ha gjort ting enklere for oss selv, ved å ta en ekstra touch eller forflytte oss litt mer. Det var ikke så mange pasningsalternativer til tider, sa Milner til BT Sport etter kampen.

– Uansett er dette noe vi kan jobbe med. Vi hadde også gode perioder i kampen. Jeg syntes vi startet andre omgang ganske bra. Det er ting å jobbe med, men det var et steg i riktig retning å holde buret rent, la han til.

Det var første gang siden 1-0-seieren over West Ham den 19. oktober at Liverpool holdt buret rent i ligaen.

Liverpool-legenden Gerrard kunne ikke forstå Milners kritikk av gressmatta.

– Gressmatta så perfekt ut for meg, da jeg gikk over den før kampen startet, så jeg må si meg uenig i den uttalelsen, sa Gerrard til BT Sport etter kampen.

26% av målene kom mot Bournemouth

Liverpool har ikke vunnet noen av sine tre ligakamper i 2023. Det er også en bekymring at de røde kun har gjort 34 mål på 19 kamper, og hele 26% av disse kom i en og samme kamp, mot Bournemouth i august. Liverpool er nå ti poeng bak fjerdeplassen som gir Champions League-spill neste sesong.

– Vi ønsker selvsagt alltid å vinne våre hjemmekamper. Situasjonen vi befinner oss i for tiden gjør at det ikke føles så enkelt som tidligere. Alt føles vanskeligere nå, men vi må holde sammen, og fortsette å jobbe hardt. Det var bra at vi holdt buret rent. Deg gir oss et grunnlag som vi kan bygge videre på. Dere så at alle kjempet der ute, og vi hadde sjanser til å vinne kampen. Chelsea hadde også sjanser til å vinne kampen, så vi kan tette igjen enda bedre, sa Milner.

– Når du går gjennom en tøff periode som lag, er det viktig å holde samen. Dere kunne se innsatsen, målbevisstheten og viljen til å holde buret rent. Det er der det starter. Det er ikke de beste fotballkampene som vi spiller nå, men vi tar små steg i retning dit vi vet vi kan være. Dette var en kamp det var viktig å ikke tape. Vi hadde likt å vinne den, men det var bra at vi kom til sjanser. Vi må ta de neste stegene. Dette var et lite steg i riktig retning, men vi har selvsagt en lang vei å gå før vi er der vi ønsker å være, la han til.