– Jeg ble litt sjokkert

Stefan Bajcetic fikk ikke vite før fredag at han skulle starte sin første Premier League-kamp noensinne.

Han var igjen en av sitt lags beste spillere, Stefan Bajcetic, da han fikk starte en Premier League-kamp for aller første gang i Liverpools målløse forestilling mot Chelsea.

– Det var først på fredag jeg fant ut at jeg skulle starte kampen. Vi forbereder oss selvsagt til kampen dagen før, og det var da jeg fikk vite det. Jeg ble litt sjokkert. Jeg er så glad for å være her, og at jeg får spille og hjelpe laget, sier Bajcetic i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Jeg synes uavgjort var et rettferdig resultat. I løpet av kampen føltes det av og til som at det ville bli en vinner. Vi hadde gode perioder, og dårlige perioder. I begynnelsen av andre omgang syntes jeg vi spilte fantastisk. Vi presset, hadde ballen mye, og skapte sjanser. Vi var uheldige som ikke scoret, men Chelsea hadde også sine sjanser. Jeg mener at poengdeling var fair, og det var bra at vi holdt buret rent, legger han til.

– Det handlet om å være kompakte igjen. Forrige kamp var vi kompakte, og i denne kampen var vi enda mer kompakte. Alt handler om å være kompakte, og gi alt. Vi jakter topp fire. Det var viktig å vinne kampen, men det var også viktig å ikke tape den.

Jürgen Klopp antydet tidligere i uken at det var umulig å sette Bajcetic ut av laget etter hans gode spill i 1-0-seieren over Wolverhampton i cupen.

– Det fikk jeg ikke med meg, men det er godt å vite at han sa det. Jeg prøver bare å gjøre mitt beste, sier spanskserberen.

Innrømmer at det gule kortet preget spillet hans

18-åringen fikk 82 minutter på banen mot blåtrøyene, og det var ikke hans spill som var grunnen til at Klopp byttet ham ut. 

– Det er ikke så mye bra med den situasjonen vi befinner oss i, men det åpner selvsagt dørene for unge spillere. Det er en av de få positive tingene med dette. Stefan fant en dør. Jeg er ikke en gang sikker på at den var åpen. Han løp gjennom den. Han var eksepsjonell. Han gjør det veldig bra for tiden, det er klart. Men vi må være litt forsiktige med ham. Han er veldig ung. Han fikk et gult kort, men jeg er ikke sikker på om det var hans egen feil engang. I tillegg til det gule kort begynte han å bli sliten, men han var likevel viktig i kampen. Alle spillerne blir slitne, men det er en risiko når du får et gult kort. Den risikoen ønsket vi ikke å ta. Men han gjør det veldig bra, sa Klopp om byttet av Bajcetic.

Se høydepunktene fra Liverpool - Chelsea her:

Tenåringen innrømmer da også at det gule kortet han fikk for å felle Lewis Hall, etter at Thiago Alcantara slo en feilpasning etter 34 minutter, satte preg på hans spill utover i kampen.

– Selvsagt måtte jeg være mer forsiktig da. Du kan ikke sette inn like harde taklinger, for kommer du for sent kan det bli et nytt gult kort, og du ønsker ikke å svikte laget på den måten. Jeg forsøkte å bare sette inn sikre taklinger. 

Igjen startet Bajcetic kampen med Naby Keita og Thiago ved sin side på midtbanen, og han trives spesielt godt når han får spille sammen med spanjolen.

– Han gjør alt for å hjelpe meg, og han snakker til meg hele tiden ute på banen. Han oppmuntrer meg. Det er fantastisk å spille sammen med ham, og også veldig enkelt. 

Nå ser Bajcetic frem mot en ny treningsuke, og forhåpentligvis en ny sjanse fra start i FA-cupens fjerde runde mot Brighton.

– Vi skal fortsette å trene, og jobbe for å finne tilbake til måten vi spilte på før. Vi må fortsette å være kompakte, presse hele tiden, og forhåpentligvis blir vi bedre.