– At Salah ikke scorer er ikke det største problemet vårt for øyeblikket

Jürgen Klopp har snakket om problemene Liverpool har hatt offensivt den siste tiden.

Mohamed Salah er Liverpools toppscorer denne sesongen med 17 mål, men de siste kampene har han vært mye isolert, og har slitt med å komme til de store sjansene.

På den lukkede delen av fredagens pressekonferanse fikk manageren spørsmål om Salah og det offensive som ikke har fungert.

– Selvsagt sliter han. Angrepstrioen vår var et velsmurt maskineri, og det var helt klart hva vi skulle gjøre. Alle har slitt, og det er slik at offensivt spill krever mye arbeid og informasjon – og ikke bare den åpenbare informasjonen, sier Klopp.

De mange skadene i angrep har gjort at det ikke har vært mulig å få til en slik dynamikk som den tidligere angrepstrioen hadde.

– Du skaper en følelse rundt disse tingene. Om hvor lagkameratene din er, hvor du skal spille ballen, om du trenger å se etter ham eller hva som helst. Det er ikke så kult, men vi kan ikke bare forvente at vi er tilbake til vårt beste, vinner 5-0 og er går til neste kamp. VI må jobbe hardt. Ingen ønsker å høre det, men de må gjøre det, sier han.

– Om to-tre uker håper vi at vi kan ha noen flere alternativer, slik at vi kan mikse litt.

Vanskelig for Salah

Det er ikke bare mange ulike konstellasjoner i angrep som kan være grunnen til at Salah har kommet til færre sjanser.

– Mo har scoret hundrevis av mål de siste årene, og når du ikke scorer, er det det første folk tenker på. Men det er ikke problemet vårt for øyeblikket, sier Klopp.

– Jeg er fornøyd dersom han scorer et mål, og at noen andre scorer i neste kamp samtidig som vi holder nullen. Vi har startet sesongen med Harvey Elliott i en posisjon like bak ham, og når vi bruker Jordan Henderson der er det annerledes. Nå er det Naby Keita. Vanligvis har du en klar base du kan bygge videre fra, og det er det vi ikke har, sier han.

– Vi er 100 prosent klare for å jobbe oss gjennom det. Det er ingen lys i enden av tunnelen, men det er finaler og troféer i enden av tunnelen. Alt er der, men ikke nå. Det eneste problemet er at du trenger tid, og ingen ønsker å investere tid i det. Situasjonen er ikke perfekt, men basisen fra de to siste kampene er noe jeg liker.

Brighton - Liverpool spilles søndag kl. 14.30, og vises på V Sport 1 og Viaplay.