Innrømmer at forrige sesong krevde sin mann

Thiago tror at vi ser effekten av at Liverpool var så nær en historisk kvadrupel i fjor.

I et intervju med Independent sier Thiago Alcantara at han føler at laget opplever en «psykisk bakrus» denne sesongen etter å ha vært så nær en historisk kvadrupel forrige sesong.

Liverpool har ikke vunnet noen av de tre Premier League-kampene som er blitt spilt etter nyttår, og ligger hele 10 poeng bak en plass som gir rett til spill i Champions League neste sesong.

Spanjolen mener at skuffelsen over å ikke vinne Premier League og Champions League i fjor har sugd mer krefter ut av spillertroppen enn han trodde på forhånd. Liverpool vant som kjent FA-cupen og ligacupen i fjor, men er ute av sistnevnte turnering i år. I FA-cupen møter de røde Brighton på bortebane søndag om en uke.

– Det handler ikke bare om det fysiske. Det er et psyklogisk aspekt der også, for vi var så nær å vinne alt, at vi nesten kunne ta på trofeene, men dessverre gikk det ikke vår vei, sier Thiago i intervjuet.

– Vi er fortsatt med i Champions League og FA-cupen denne sesongen. Vi er ikke i den posisjonen vi ønsker i Premier League, men vi er ikke helt hektet av, og det er bra. 

KAMPEN OM POENGENE: Thiago og Harvey Elliott måtte konstatere at det bare ble ett poeng fra kampen mot Chelsea.

KAMPEN OM POENGENE: Thiago og Harvey Elliott måtte konstatere at det bare ble ett poeng fra kampen mot Chelsea.

– Dette er en utfordring

Thiago var med på å vinne Champions League både med Barcelona og Bayern München, og mener at fjoråret var veldig spesielt. Nå risikerer Liverpool å ikke komme med i Champions League neste sesong, etter lørdagens målløse kamp mot Chelsea. 

– Jeg mener at vi må stå sammen som lag i den dårlige perioden vi er inne i nå. Forrige sesong var en av de beste sesongene jeg har opplevd i mitt liv. Denne sesongen er ikke en av de beste, men det spiller ingen rolle. Jeg ser på dette som en utfordring, og jeg mener vi har gode kvaliteter og gode spillere som kan få orden på dette, og jeg er sikker på at vi skal klare det.

Brentfords målløse kamp mot Leeds på søndag førte til at Liverpool er nede på 9. plass igjen, og har nå Brentford, Fulham, Brighton og Tottenham mellom seg og Newcastle og Manchester United på 3. og 4. plass. De to United-lagene ligger ti poeng foran Liverpool med en kamp mer spilt.

– Realiteten er at vi må ta en kamp om gangen, og forsøke å ta poengene som kan hjelpe oss så høyt på tabellen som mulig. Vårt mål er neste kamp. Ikke å komme inn blant topp fire eller Europa League. Alt handler bare om neste kamp. Vi ser frem til neste kamp, mot Brighton i FA-cupen, avslutter han.