– Jeg forstår Liverpool-supporternes frustrasjon

Jamie Carragher skjønner at Liverpool-supporterne ikke er fornøyde, men er slett ikke sikker på at Chelseas støvsuging av markedet vil lønne seg.

Cody Gakpo blir etter alle solemerker Liverpools eneste signering i januarvinduet, og Liverpool-legenden Jamie Carragher sier til Sky Sports at han forstår supporternes frustrasjon over at det ikke kommer flere spillere inn Shankly Gates.

Det som har gjort Anfield-klubbens manglende aktivitet på transfervinduet enda mer irriterende for klubbens supportere er at Premier League-rivalene har brukt mange millioner pund på nysigneringer.

– Jeg kan forstå frustrasjonen som Liverpool-fansen føler når de ser andre klubber strø om seg med penger. Det virker nesten som fansen har gitt opp kampen om en topp fire-plassering, fordi klubben ikke henter inn flere spillere, sier Carragher til Sky Sports.

– Men er det en ting jeg ikke ønsker at klubben skal gjøre, så er det å handle litt slik klubben gjorde da jeg var spiller der, og det var å gå etter alt som rørte seg på markedet. De siste fire-fem årene har klubben hatt en modell som de fleste klubber i Europa har ønsket å følge. De får ikke panikk, legger den gamle midtstopperen til.

– Dersom Liverpool ikke henter inn spillere nå, er det fordi de enten ikke har pengene, eller fordi at spilleren som Jürgen Klopp ønsker seg ikke er tilgjengelig. Det siste er noe helt annet. Jeg er overbevist om at Liverpool vil ha en stor sommer på transfermarkedet, men det er mange fans som ønsker at de skal ha en stor januar også. Jeg vil imidlertid ikke at Liverpool går tilbake til hva de pleide å gjøre, og det var panikkjøp, som de håpet ville fungere.

Det virker som Jürgen Klopp satser alt på å hente inn Jude Bellingham til sommeren, og sparer pengene til dette kan skje. I mellomtiden bruker en klubb som Chelsea enorme summer på en rekke nye spillere. Ukraineren Mykhailo Mudryk kostet alene 88 millioner pund, mens over 100 millioner pund er blitt brukt på trioen Benoit Badiashile, Noni Madueke og Malo Gustavo. 

Totalt har Chelsea brukt over 200 millioner pund i dette transfervinduet, og de vil komme opp i over 300 millioner pund om Enzo Fernandez blir kjøpt før vinduet stenger klokken 23.00 i kveld.

Kritisk til Chelseas transferpolitikk

Carragher er imidlertid ikke så sikker på at dette vil slå heldig ut for Chelsea.

– Jeg føler de går litt etter alt og alle. Det følte vi i sommer også. Det hadde vært veldig interessant å høre Chelsea-managerens innerste tanker om dette, for det virker som han er kommet til en klubb der nye spillere kommer inn hele tiden, mens andre sendes på dør. Han vil ha fantastiske spillere til sin rådighet, men hvordan skaper du den lagånden og det samholdet som alle store lag trenger med en slik transferpolitikk?

– Todd Boehly har kommet inn, og lagt pengene på bordet fordi han ønsker å få Chelsea tilbake til toppen. Men det handler også om effekten denne politikken har på spillerne som allerede er der, og hva de føler og tenker om dette. Pep Guardiola og Jürgen Klopp liker ikke å ha for store tropper av en grunn. Fordi det er vanskelig å holde alle fornøyde. 

– Chelsea har virkelig gått for det i de to siste transfervinduene, hvor den nye eieren har vært involvert. Hvem vet hvor mye suksess det vil bringe dem? Det er bare å se på Manchester United de siste ti årene. De har brukt masse penger, men har aldri klart å komme tilbake dit de ønsker å være, avslutter Carragher.