Klopp skal bli bestefar for første gang– Jeg kommer ikke til å stå på sidelinjen til jeg er i 70-årene

Jürgen Klopp har ikke planer om å gi seg med det første, men noen ny Roy Hodgson blir han ikke.

Jürgen Klopp er nå 55 år gammel, og har bundet seg til Liverpool frem til sommeren 2026, en sommer han blir 59 år gammel.

Manageren lar seg fascinere av Roy Hodgson, som på denne tiden i fjor gjorde comeback og tok over Watford som 74-åring, men virker ganske bestemt på at det ikke er for ham. Det snakker Klopp om i en ny podcast med Michael Calvin i BT Sport.

Du kan høre hele episoden via Apple Podcasts eller Acast.

– Da Roy Hodgson gjorde comeback igjen, og jeg møtte ham, spurte jeg han om han hadde det vått i leiligheten sin, om han virkelig skulle kaste seg ut i det igjen. Han svarte «nei, jeg elsker det». Men jeg kan ikke se meg selv stå der som manager etter fylte 70, stående på sidelinjen i allslags vær, og spesielt ikke i allslags vær på trening i én og en halv til to timer, stående i vinden, sier Klopp i podcasten.

Han håper at han selv har andre interesser som kan oppta ham når han kommer i den alderen.

– Akkurat det kan jeg ikke se for meg. Men jeg skjønner litt hvor det kommer fra, og jeg håper at andre ting er så interessant for meg når jeg kommer i den alderen at det er greit for meg å ikke være involvert lenger.

COMEBACK: Roy Hodgson gjorde comeback med Watford, 74 år gammel.

COMEBACK: Roy Hodgson gjorde comeback med Watford, 74 år gammel.

En slik ting, kan være det som skal skje denne våren. Da skal Klopp bli bestefar for første gang.

– Vi skal bli besteforeldre for første gang i mai, og kan ikke vente på at det skjer. Jeg er ikke der allerede at jeg sitter i ro hele dagen, og bare har barnebarn på ferie og slike ting. Men det er selvsagt planen å være der på sikt, sammen med familie og venner på et godt sted, og se fotball, siden det er det jeg vil gjøre resten av livet. Det vet jeg, men at jeg ikke skal være involvert lenger, er noe jeg definitivt ikke vil ha problemer med, sier han.

Kobler helt ut

Manageren snakker videre om presset og hvor mye som kreves av en manager i dag. Han tror det ville vært umulig uten sin kone Ulla.

– Kona mi kan være en streng bedømmer av det, og hun ville fortelle meg at nok var nok, og slik er det virkelig. Jeg kunne ha mistet meg selv med å jobbe slik som dette, og brukt opp all energi på jobb, komme hjem og ha et energinivå på null og sitte der som en zombie i et hjørne. Det kunne skjedd meg, men det skjer heldigvis ikke med Ulla. Vi har funnet gode måter å koble av på, forteller han.

Han klarer å legge fra seg fotballen i bilen på vei hjem fra Kirkby til Formby.

– Etter 22 år vet jeg når jeg ikke kan endre på noe (som allerede har skjedd) lenger, og det betyr at i det øyeblikket jeg stopper å tenke på det, så sover jeg veldig godt. Jeg har en halvtimes kjøring hjem fra jobb, og det er de siste 30 minuttene jeg tenker på jobben, sier han.

– Jeg vet at jeg drømmer om fotball, og at det ikke er så kult. Jobben er ekstremt krevende, men den er også veldig flott.