– Jeg tror ikke på pressekonferanser

Pressekonferansene til Jürgen Klopp skaper alltid overskrifter, men hovedpersonen selv bruker ikke mye krefter på å tenke på hva han skal si.

Jürgen Klopps pressekonferanser er som regel god underholdning. Tyskeren kan være kjapp i replikken med glimt i øyet eller hugge til mot spørsmål han mener ikke hører hjemme noe sted. Han kan også sette av flere minutter til å snakke lidenskapelig om en rekke temaer, ikke bare fotball. 

Men manageren selv er ikke særlig begeistret for det formatet for kommunikasjon. 

– Jeg tror ikke på pressekonferanser, la meg si det sånn, sa Klopp da han denne uken gjestet podcasten Michael Calvin's Football People.

– Du kan ikke vinne en kamp der. Men du kan kanskje tape den hvis du sier noe feil der, sier han. 

Tyskeren legger til at pressekonferanser ikke er noe han ser på som viktig. 

– Jeg har ikke tid til å tenke på hva jeg skal si før, eller hva jeg har sagt etterpå, eller bekymre meg for det. Det har jeg ikke tid til. Andre folk vil si at jeg sa for mye og skapte overskrifter, og jeg vet i det øyeblikket jeg sier noe at det blir en overskrift i morgen. Det er ikke noe jeg ønsker å gjøre, men det skjer uansett.

Har en effekt

Klopp trekker likevel frem noe han forsøker å få til gjennom pressekonferansene. 

– Det kan være øyeblikk der jeg ubevisst sender en melding og den er til alle - journalister, supportere og spillere. Og til supportere, fra tid til annen. 

Slik Liverpool har prestert de siste ukene kan Klopp finne på å be om ekstra støtte fra sine trofaste. 

– Når jeg be om strålende atmosfære i vanskelige perioder, for eksempel. Da forsøker jeg å få ut et budskap. Men mesteparten av tiden tenker jeg ikke noe særlig på pressekonferansene til sekundet før jeg går inn i rommet, sier Klopp.

Mange gøye øyeblikk

Klopp skal møte pressen for å snakke Brighton og FA-cup fredag klokken 11 norsk tid. Før den tid kan vi jo ta en liten kikk på noen artige øyeblikk fra presserommet i Kirkby forrige sesong.