Liverpool kaller tilbake midtstopperen fra lån

Billy Koumetios låneopphold i Austria Wien er over.

Den 20 år gamle midtstopperen skulle egentlig spille i østerrisk bundesliga hele denne sesongen, men etter 11 førstelagskamper kalles Billy Koumetio nå tilbake til Liverpool. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

Den talentfulle midtstopperen har så langt bare spilt to førstelagskamper for Liverpool, og fikk sin debut mot FC Midtjylland i desember 2020, hvor han spilte andre omgang. Like før jul i 2021 fikk han sin andre førstelagskamp, i kvartfinalen i ligacupen mot Leicester, som Liverpool til slutt vant 5-4 på straffespark. Den kampen startet han, men han ble ble byttet ut etter første omgang.

Dette var franskmannens første utlån fra Liverpool, men han har ikke vært involvert for førstelaget i utlånsklubben siden i starten av november, og Liverpool ønsker ikke at han skal fortsette å spille reservelagsfotball i Østerrike. 

Nytt utlån?

Da Michael Wimmer ble presentert som ny manager for klubben i forrige uke, uttalte sportsdirektør Manuel Ortlechner seg om Koumetios fremtid.

– Vi er i nær kontakt, og skal ha en telefonsamtale med Liverpool senere, for de ønsker å hente Koumetio tilbake. Vi mener fortsatt at han er en utrolig spennende spiller, som kan få en veldig spennende karriere, men Liverpool ønsker å få ham tilbake nå, og har rett til å gjøre det, sa Ortlechner til Sky Sport Austria.

– Vi må få klarhet i alt senere, men det er 99 prosent sikkert at Billy Koumetio ikke vil spille mer for Austria Wien.

Fotballforbundet i Østerrike er opptatt av å slippe til hjemmeavlede spillere, er også med på å begrense Koumetios sjanser til spilletid. Klubbene får nemlig bonusutbetalinger fra forbundet dersom de ikke tar med flere enn seks utlendinger i sine kamptropper.

Sannsynligvis vil Liverpool nå forsøke å låne ut Koumetio til en annen klubb.