PGMOL slår fast at Fabinho skulle vært utvist

Organisasjonen som er ansvarlig for dømmingen i England innrømmer feil.

Toppene i dommerforeningen PGMOL har nå gått gjennom hendelsen der Fabinho fikk gult kort for en stygg takling på Brighton-spissen Evan Ferguson på tampen av søndagens FA-cupkamp på Amex Stadium.

The Professional Game Match Officials Board har ifølge Mirror slått fast at VAR burde ha grepet inn og anbefalt dommer David Coote å se på situasjonen på monitoren for å vurdere å gi rødt kort. Det var Neil Swarbrick som satt med VAR-ansvaret i cupkampen søndag, og han valgte å ikke gjøre dette.

Ferguson haltet av banen med en skade, mens Fabinho ble belønnet med gult kort av dommer Coote etter episoden i det 86. minutt av kampen.

Fabinho kom inn i situasjonen med knottene først og traff Ferguson i akkillesområdet bakfra. Etter å ha sett på situasjonen mener PGMOL at VAR burde ha tatt affære, da de mener dette kvalifiserer til rødt kort for svært farefullt spill.

Brighton-manageren bebreidet ikke Fabinho

Brighton-manager Roberto De Zerbi mente at Fabinho ikke hadde gjort forseelsen med vilje, og syntes situasjonen så ut som et uhell.

– Jeg liker ikke å snakke om dette. Jeg ønsker ikke å snakke om denne forseelsen mer. Fabinho er helt sikkert en ærlig spiller, men ting som dette kan skje på banen. Denne forseelsen var et uhell, sa Brighotn-manageren etter kampen.

– Jeg har sett det bare en gang. Vi kan trolig diskutere om det var rødt kort, men Fabinho lå nesten nede da han traff Ferguson. Det var ikke kult, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp rett etter kampslutt.