Potter hintet om at nykommeren vil få sin debut

Uttalelsene til Graham Potter under Chelsea-managerens pressekonferanse tyder på at nysigneringen Mykhailo Mudryk vil få spilletid i kampen mot Liverpool.

Mykhailo Mudryk fullførte overgangen fra Shakhtar Donetsk på søndag, og signerte en kontrakt på hele åtte og et halvt år med Chelsea. London-klubben punger ut med hele 88,5 millioner pund for ukraineren. 22-åringen har trent med sine nye lagkamerater denne uken, og Graham Potter hintet under dagens pressekonferanse om at Mudryk vil få sin Premier League-debut på Anfield.

– Han har ikke spilt så mye fotball den siste tiden, men han har trent bra. Det er en sjanse for at han kan få sin debut. 90 minutter neppe aktuelt, men vi vil trolig finne en rolle for ham på et stadium av kampen, sa Potter under sin pressekonferanse fredag.

– Han kommer fra en annen liga, og må omstille seg til Premier League. Han er en ung spiller som har masse potensial, men han har fått gode opplevelser her allerede. Han er en spennende spiller. Han trives veldig godt her, og ser frem til å komme i gang med Chelsea-karrieren. 

Mudryk ble Chelseas femte spillerkjøp i januarvinduet, og London-klubben har brukt mer penger enn noen klubb i Europa i de to siste transfervinduene, men ligger likevel bare på en skuffende 10. plass i Premier League. Dette er plassen bak Liverpool, som har en kamp mindre spilt.

Ti mann ute

Potter bekreftet at sidebackene Reece James og Ben Chilwell er tilbake i trening, men ingen av de to har trent nok ennå til å spille mot Liverpool på Anfield.

De to sidebackene har jobbet seg tilbake fra skader som har holdt dem ute av spill en god stund. James forsøkte seg på et comeback mot Bournemouth i romjulen, men haltet av banen, og har ikke spilt siden. Chilwell fikk en hamstringskade mot slutten av Chelseas Champions League-kamp mot Dinamo Zagreb før VM. 

James og Chilwell er ikke de eneste to spillerne som Potter må unnvære mot Liverpool, men Ruben Loftus-Cheek kan få spilletid etter at han satt på benken under 1-0-seieren over Crystal Palace i helgen. 

– Ingen av de skadede spillerne vil være tilbake. Ruben satt på benken i vår forrige kamp, og er mye nærmere nå, så han kan få noen minutter. Flere av de skadede spillerne har fin fremgang. Reece er tilbake i trening med laget, men blir ikke involvert mot Liverpool, og det samme gjelder Ben Chilwell. 

I tillegg til James og Chilwell er åtte spillere til uaktuelle mot Liverpool. Det gjelder Joao Felix som er suspendert, og de skadede spillerne N'Golo Kante (lår), Wesley Fofana (kne), Denis Zakaria (muskel på fremsiden av låret), Christian Pulisic (kne), Raheem Sterling (hamstring), Edouard Mendy (finger) og Armando Broja (kne).

Kai Havertz har vært borte fra trening denne uken, men ser ut til å bli med i troppen som reiser til Merseyside. 

Liverpool - Chelsea spilles lørdag kl. 13.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.