Ramsay fikk det røde foran Klopp da U21-laget tapte

Barry Lewtas brukte spillere som Curtis Jones, Ben Doak og Calvin Ramsay fra start.

Liverpool U21 - Tottenham U21 0-2

Søndag ettermiddag var det Premier League 2-kamp på akademiet i Kirkby, da tabelljumbo Tottenham var på besøk. Liverpool henger med i toppen, og kunne klatret til topps på tabellen med seier, men slik skulle det ikke gå.

Curtis Jones fikk et innhopp mot Brentford på mandag, men var ikke i troppen mot Wolverhampton lørdag kveld. Han startet her, i det som ifølge Transfermarkt er hans første kamp for U21 eller U23-lagene siden februar 2020. Etter stressbruddet i skinnleggen må ha gradvis bygge opp igjen kampformen, og det er trolig derfor han startet her.

Fra start var også Ben Doak, som hadde et veldig friskt innhopp på Anfield lørdag kveld, og Calvin Ramsay, som vi ikke har sett på en stund. Jürgen Klopp var tilstede på sidelinjen sammen med Vitor Matos, som er bindeleddet mellom akademiet og førstelaget.

Tilstede var også Jens Bessessen fra Liverpool.no-redaksjonen, og det var til god hjelp for en kamp som av en eller annen grunn ikke ble vist på LFCTV.

Utvist tidlig

Ramsay fikk dessverre ingen god start på kampen. Midtveis i førsteomgangen kom han bak Romaine Mundle i en løpsduell, og Mundle gikk i bakken. Ramsay fikk det røde kortet for å ha hindret Mundle fra en klar scoringsmulighet.

På reprisene så det veldig strengt ut, og det spørs om ikke Tottenham-spilleren snublet i egne bein, men lagkameratene måtte uansett spille resten av kampen mot 10 mann.

Jones og Doak var begge positive i den første omgangen, men det var Tottenham som scoret omgangens eneste mål like før pause, da gjestene utnyttet en forsvarsfeil og Jamie Donley scoret fra kloss hold. Både Jones og Doak skulle bare spille en omgang, og ble tatt ut til pause. Bessessen sier at det var tydelig at Jones var på et nivå over de andre på banen så lenge han spilte.

De røde løftet seg noen hakk etter pause, men det ble likevel for tøft med ti mann, og uten tre av de største profilene som hadde startet kampen. Malachi Fagan-Walcott doblet Tottenhams ledelse 10 minutter før slutt, og det endte 2-0 til gjestene.

– Vi er litt irritert på dommeren, men kan vi ikke kontrollere og det er som det er, sier Lewtas etter kampen, og sikter til utvisningen.

Han forteller videre at planen for Jones at han bare skulle få spilletid.

– Vi ønsket å gi ham minutter. Han har vært utrolig uheldig med skader, og dette er en veldig god mulighet for ham å få få på seg drakten og spille. Ingenting er som å spille kamp. Dette er ikke Anfield, men å få på seg drakten og spille mot folk som ønsker å takle deg, jage deg, og at det står noe på spill – det kan ikke etterlignes. Curtis skulle alltid bare spille 45 minutter for å få spilt og bli kvitt litt av rusten, sier han.

– Han var ikke den eldste spilleren der ute heller, og det viser litt av det nivået han er på. En ting vi har vært i stand til å gjøre her, er å spille på samme måte som det førstelaget gjør, så dersom noen trenger minutter kan de komme inn. Ideene er de samme, sier han.

Startoppstilling: Davies; Ramsay, Quansah, Jonas, Chambers; Corness, Jones, Clark; Doak, Frauendorf, Norris.