Wolverhampton føler seg snytt for seieren– Sannheten er at vi scoret og at det ikke var noen offside

Det så ut til at Wolverhampton stakk av med seieren på slutten.

I FA-cupkampen mellom Liverpool og Wolverhampton lørdag kveld, så det ut til at Wolves skulle sende de røde ut av FA-cupen da de fikk ballen i mål i det 83. minutt.

Liverpool-linkede Matheus Nunes slo en corner, og ballen kom ut igjen til portugiseren. Han slo inn, Hwang Hee-chan avslutter, og Toti flikker ballen i mål.

Linjemannen løfter umiddelbart flagget mens Toti og Wolves-spillerne feirer voldsomt, og det var vanskelig å se hvorfor målet var blitt annullert. Det var i alle fall ingen offside på Toti.

Den første forklaringen som kom på ITV var at det var offside på Nunes da han fikk igjen ballen ute på kanten, men at det ikke var kameraer som kunne plukke det opp for VAR. På sosiale medier går har dette bildet fra The Mirror-journalist Alex Richards fått mye oppmerksomhet:

Så det på egne kameraer

Julien Lopetegui var veldig opprørt på sidelinjen etter annulleringen, og signaliserte umiddelbart at det måtte sjekkes på VAR. Han skal ha hatt tilgang på egne taktiske kamerabilder som viste at det var klar onside.

– Sannheten er at vi scoret tre mål, men at vi må spille kampen igjen. Noen har fortalt meg at de ikke hadde dette kameraet, og det var dumt for oss, sier han på sin pressekonferanse.

Han kunne se det på sine egne taktiske kameraer.

– Vi har sett det, og offsiden eksisterer ikke. Beklager ikke, det er umulig, sa han til Optus Sport.

– Vi scoret et tredje mål. Jeg er nødt til å akseptere dette, men det er veldig klart at det ikke var offside.

ITV hevdet at VAR ble nødt til høre på dommeren på linja som hevet flagget sitt, fordi ingen av kameraene de hadde tilgang på bilder som med sikkerhet kunne si at Nunes var offside. Det fantes ikke gode nok bevis til å overprøve assistentdommerens avgjørelse.

– Kan skjønne at Wolves ikke er fornøyde

Liverpool har selv vært borti en lignende situasjon denne sesongen, da VAR på Emirates Stadium ikke hadde tilgang på kamerabildene som viste at Bukayo Saka var i offside før et av Arsenals mål i deres 3-2-seier over de røde i høst.

Jürgen Klopp hadde sympati med bortelaget etter lørdagens kamp da han ble spurt om situasjonen.

– Jeg vet ikke med deres tredje mål. Vi har én kameravinkel der det kan være offside, men jeg har full forståelse for at Wolves er misfornøyd med det. Kameraet eller VAR fungerte ikke skikkelig, og det gjør ting vanskelig, varte Klopp.

– Nå blir vi nødt til å spille kampen igjen.

Omkampen på Molineux vil bli med all sannsynlighet bli spilt tirsdag 17. eller onsdag 18. januar.