Supporterunionen krever en forklaring fra Viaplay

Mye sinne og misnøye blant supporterne etter at Viaplay bestemte seg for å skru opp prisene.

Før helgen ble det kjent at Viaplay øker prisen på Viaplay Total med 100 kroner i måneden. Det betyr at norske fotballsupportere må punge ut med hele 749 kroner i måneden for å ha tilgang til kampene fra Premier League. Dette har satt sinnene i kok i supporterkretser, og Supporterunionen for Britisk Fotball melder om mye sinne og misnøye blant sine medlemmer.

I et åpent brev til Viaplay skriver Supporterunionen blant annet:  

«Når det gjelder kostnadene for å se Premier League, så synes vi dette nå begynner å bli vel dyrt for en vanlig supporter. Både vi og organisasjonens supporterklubber har mottatt mange meldinger fra medlemmer som er både sinte og misfornøyde pga. dette prispåslaget. Vi i Supporterunionen ønsker å få en klarhet i hva som er grunnen til denne drastiske handlingen nå midt i sesongen. Vi har inntrykk av at mange ikke lenger har økonomi til dette og da heller velger puber og større ansamlinger for å se sitt favorittlag, noe som igjen kan føre til reduserte inntekter for dere til å lage et godt produkt. På vegne av våre ca 130,000 medlemmer fordelt på 55 medlemsklubber, ønsker vi en forklaring på hvorfor dette skjer akkurat nå.»

Før helgen forklarte Fredrik Olimb, som er Head of PR and Communications i Viaplay Group, prisøkningen slik til Liverpool.no:  

– For å sikre at vi kan fortsette å tilby best mulig innhold til alle Viaplays kunder, justerer vi prisene nå.

Frykter for rekrutteringen

En som er meget oppgitt over denne prisøkningen er supporterklubbens daglige leder, Tore Hansen. 

– Abonnementet på Viaplay Total var dyrt produkt i utgangspunktet og nå opplever folk at prisene stiger på alt annet også. Det som er merkelig er at Viaplay setter opp prisene midt i sesongen. Det tror jeg aldri har skjedd før. Hva er begrunnelsen for det? Vil det bli justert opp i sommer også, eller er det stopp nå? Sannheten er at vi ikke vet, men frykter at de skal ytterligere opp. Hvor står vi ved kontraktens utgang? Kr 1000,- per måned?

Hansen forteller at han opplever mye irritasjon rundt prisene.

– Vi ser at det er litt billigere i Sverige og Danmark, noe som er frustrerende for norske supportere. Vi føler at den jobben vi som supporterklubb har gjort, ved å bygge opp interessen her til lands, blir brukt mot oss. Det oppleves som ekstra bittert, og frykten er jo at det som for mange år siden samlet oss rundt engelsk fotball, Tippekampen, nå er det som ødelegger for rekruttering. 

– For en del år siden var dette et produkt de fleste hadde råd til. Nå ser vi en tydelig endring, og det bekymrer oss sterkt. Dette skjer også i en tid hvor mange andre kostnader øker, og det er svært uheldig. Jeg har aldri tidligere opplevd så mye frustrasjon og klager på grunn av prisingen som vi gjør nå, sier Hansen og innrømmer at han frykter for sportens fremtid, når familier blir priset ut av markedet, og barn og unge ikke lenger får se engelsk fotball på TV-skjermene hjemme.