Tottenhams fotballdirektør kan bli utestengt i lang tid. Arthur-overgangen er blant sakene som felte ham

Fabio Paratici er allerede utestengt fra italiensk fotball i 30 måneder.

Tottenhams fotballdirektør Fabio Paratici kan bli utestengt fra all fotball i to og et halvt år, melder The Times

Det italienske fotballforbundet (FIGC) ga i forrige uke Juventus et poengtrekk på 15 poeng i Serie A denne sesongen, som gjorde at laget faller fra tredjeplass til ellevteplass i ligaen. Grunnen til det er måten Juventus har operert på økonomisk, der de beskyldes for falsk regnskapsføring og økonomiske uregelmessigheter.

Paratici var i Juventus i 11 år, før han kom til Tottenham i juli 2021. FIGC har gjennomgått 62 overganger i italiensk fotball, med flere klubber involvert, for å finne ut om spillere var blitt gitt en kunstig høy pris for å la klubber overholde Financial Fair Play-reglementet. Klubbene Sampdoria, Pro Vercelli, Genoa, Parma, Pisa, Empoli, Novara og Pescara har alle blitt frikjent – men i de 62 overgangene, var Juventus involvert i 42 av dem.

Arthur var en av overgangene

Arthur Melo, som Liverpool har på lån fra Juventus, har tidligere blitt nevnt som en slik sak, og ble i november 2021 stemplet som et regelbrudd. Arthur gikk fra Barcelona til Juventus i juni 2020, mens Miralem Pjanic gikk motsatt vei, melder Goal.com

Arthur ble i den overgangen verdsatt til 72 millioner euro, mens Pjanic ble verdsatt til 60 millioner euro. At bare 12 millioner euro ble betalt i mellomlegg, mens verdien på spillerne ble bokført slik, ble sett på som ulovlig. Juventus er også en klubb som er på børsen, og overgangsaktivitet kan påvirke kursen.

Liverpool har Arthur på lån ut denne sesongen. Midtbanespilleren har så langt kun spilt 13 minutter for de røde, men skal være foran skjema, og det bør ikke være så lenge til vi ser ham tilbake på treningsfeltet.

KONTROVERSIELL OVERGANG: Arthur gikk fra Barcelona til Juventus, og ble verdsatt til hele 72 millioner euro.

KONTROVERSIELL OVERGANG: Arthur gikk fra Barcelona til Juventus, og ble verdsatt til hele 72 millioner euro.

Juventus sin avgåtte president Andrea Agnelli er utestengt i to år, mens Paratici fikk en utestengelse fra italiensk fotball i 30 måneder. Den straffen vil det italienske fotballforbundet at nå skal gjelde for all fotball, og ikke bare i Italia. Under Paratici har Tottenham kjøpt spillere som Dejan Kulusevski og Rodrigo Bentancur (begge fra Juventus), VM-vinner Cristian Romero, Richarlison, Ivan Perisic, Yves Bissouma, Bryan Gil og Emerson Royal.

Juventus vil anke saken, så om det faktisk vil skje må vi vente og se.