– Liverpool ønsker å kjøpe Mount, og har likt ham lenge

Chelseas midtbanespiller ser ut til å være et overgangsmål til sommeren, skriver David Lynch for liverpool.no.

Etter sluttsignalet lød for å markere slutten på lørdagens triste oppgjør mellom middelhavsfarerne Liverpool og Chelsea, er det garantert de tilreisende supporterne som vil ha følt seg best med laget sitt.

Det er ikke fordi et poeng på bortebane er et bedre resultat enn å avgi poeng på hjemmebane, men heller grunnene de fikk til optimisme gjennom de 90 minuttene. Ja, Chelsea er helt klart et dårlig lag for tiden som fortjener posisjonen sin på tabellen fullt ut, men det er håp i de siste kampene om at de snart vil komme ut av trøbbelet de er i.

For eksempel var nysigneringen Benoit Badiashile komfortabel i midten av et forsvar som hjemmelaget ikke klarte å gi nok problemer. Samtidig viste det andre januarkjøpet Mykhailo Mudryk glimt som kunne være nok til å gi ham tittelen som banens beste spiller, selv om han bare var på banen i 35 minutter.

Dersom Graham Potters siste signeringer alle kan ha en slik påvirkning fremover, er det klart at laget hans ikke vil stå utenfor europacupplassene lenge. Dessverre for Liverpool er det ingen slike lyspunkt de kan reflektere over, etter en ny skuffende prestasjon på Anfield.

Usannsynlig med flere januarkjøp

Det virker usannsynlig at det kommer flere januarkjøp, og dersom noen kommer, så er det sannsynligvis en kortsiktig løsning på samme måte som Arthur Melo skulle være i sommer.

Derfor må håpet om forbedring i all hovedsak være knyttet til ventetiden før de skadde spillerne er tilbake på laget. Darwin Nunez var en god start, og innhoppet hans mot Chelsea viste at han umiddelbart forbedrer lagets angrepsspill, selv om han har en del uferdige sider. Men det er ikke før Diogo Jota og Luis Diaz er tilgjengelige igjen vi kan se noe som kan minne oss om det gamle Liverpool. Med de tilbake vil de røde kunne vinne flere kamper, selv om de ikke skulle spille bra, og det vil være viktig.

Først neste sesong vil vi kunne se fruktene av en gjenoppbygging som allerede er underveis og under planlegging, men som er vanskelig å forutse.

En være obs før en leser erklæringer om Jude Bellinghams fremtid, og bare håpe at han ikke har fått anledning til å se Liverpools siste kamper når han har vurdert sin fremtid.

LINKET: Mason Mount er på Liverpools ønskeliste til sommeren. Kontrakten hans går ut i 2024.

LINKET: Mason Mount er på Liverpools ønskeliste til sommeren. Kontrakten hans går ut i 2024.


Mount til sommeren?

Du trenger ikke se lenger enn til lørdagens motstander og Mason Mount for å få en innsikt i hvilke andre muligheter som nå er under vurdering. Liverpool har likt 24-åringen helt siden de hadde ham på prøvespill for mange år siden, og de ønsker å kjøpe ham til sommeren.

Han vil kunne gi klubben en ny spiller med status som «hjemlig», noe som har vært et problem i dagens tropp, og har blitt nevnt i denne spalten for noen uker siden.

De er forsiktige med å snakke opp sine egne sjanser, siden det ikke er utenkelig at Mount kommer til enighet med Chelsea om en ny avtale.

Det eneste som er garantert før det som kommer til å bli en avgjørende sommer, er at det er usikkerhet – og at det ser ut som spillerkjøp er den eneste måten dette laget som sliter kan forbedres på.