– Vi fortjente ikke mer, og konsekvensen er en omkamp

Jürgen Klopp skulle gjerne vært foruten omkamper i FA-cupen.

Liverpool spilte ingen god kamp mot et redusert Wolverhampton-lag lørdag kveld, og må nå ut i omkamp for å ta seg til fjerde runde.

Den omkampen kommer med all sannsynlighet til å bli plassert mellom bortekampen mot Brighton og hjemmekampen mot Chelsea – enten tirsdag 17. eller onsdag 18. januar.

I Jürgen Klopps første sesong måtte de røde ut i omkamp både i fjerde og femte runde, mot Exeter og West Ham. Sesongen etter ble det omkamp mot Plymouth i tredje runde, og i 2019/20-sesongen ble det omkamp mot Shrewsbury. Både i 2020/21 og 2021/22-sesongen droppet FA omkamper på grunn av koronapandemien og det tette kampprogrammet, men i år er omkampene tilbake.

Det var Klopp kritisk til da han ble spurt før kampen, og sa at han gjerne ville gå rett på straffer etter 90 minutter, og at en måtte ta hensyn til lagene som uansett spiller kamp hver tredje dag.

– Fortjente ikke mer

Med omkamp som så stort tema før kampen, var det naturlig nok noe journalistene ville ha svar på også etter at det var klart at det ble slik.

– Jeg vet hvor det kommer fra, men situasjonen er at vi kunne fortsatt ha spilt med ekstraomganger eller straffekonkurranse, og fått kampen avgjort i kveld, sier Klopp på spørsmål om omkampene. Han fikk spørsmålet på pressekonferansen etter kampen.

– Vi fortjente ikke mer enn uavgjort i kveld, og konsekvensen av det er blir ekstra kamp. Det er greit, og jeg har ikke problemer med det, sier han videre.

Om det skulle være omkamper eller ikke har blitt diskutert inntil veldig nylig.

– Noen fortalte meg at de skulle ta en avgjørelse på det, og noen har snakket om at de skal slutte med det. Det var en diskusjon som pågikk, det var ikke jeg som startet det. Jeg fikk spørsmålet, og svaret var at jeg ikke synes at vi skal ha omkamper – selv om jeg visste at vi fortsatt kom til å ha det. Nå må vi dra til Wolverhampton.

– Wolves er kanskje mer fornøyd med det enn det vi er, men vi frem til det er vi klare nok til å gi det et forsøk, sier manageren.