– VM kostet mer enn jeg hadde trodd

Jordan Henderson innrømmer at han har manglet energi den siste måneden.

Jürgen Klopp har vært inne på det, og det samme var Thiago etter helgens kamp mellom Liverpool og Chelsea. Nå innrømmer også Jordan Henderson at det skorter litt på energien i Liverpool-garderoben for øyeblikket. 

Tallenes tale er klar, og man trenger ikke være fotballekspert for å få øye på det. Liverpool løper mindre og spiller uten den intensiteten de har vært så kjent for under Jürgen Klopp. Duellene blir tapt og som en konsekvens av alt dette blir poengfangsten skral. 

Kaptein Henderson sier at det har vært en krevende periode etter VM i Qatar. 

– Jeg ville løyet hvis jeg sa at det ikke er vanskelig. Når jeg ser tilbake ser jeg at VM kostet mer enn jeg hadde trodd, sier Henderson i et intervju som ble gjort med BT Sport i forbindelse med helgens storkamp på Anfield.  

Vil kjempe videre

Henderson startet mesterskapet som reserve, men spilte fra start i de tre siste kampene til England. Han var blant spillerne som kunne gå ut av VM med hevet hode etter å ha levert gode prestasjoner. 

Selv om det ble et par uker med hvile etter exiten mot Frankrike, sier Henderson at VM var hardt - kanskje spesielt etter et langt år der han sammen med Liverpool kom til tre finaler og samtidig kjempet om Premier League-trofeet til siste sekund. 

Tallene viser at Hendo hadde et godt VM, men kanskje har det kostet for mye: 

– De siste ukene har energinivået og humøret gjort det vanskelig å prestere på det nivået jeg vet at jeg har inne, og som kreves for å spille for dette laget, sier han. 

Kapteinen vet imidlertid at det bare er én måte å finne godformen på igjen. 

– Jeg har ikke noe annet valg enn å jobbe videre og kjempe for å få godfølelsen tilbake, sier han.

Flere har vært inne på det

Den svake formen har ført til at Henderson sammen med Fabinho ble plassert på benken til kampen mot Chelsea, etter at Naby Keita, Stefan Bajcetic og Thiago leverte varene på bortebane mot Wolves i midtuken. 

Men det er flere enn bare de to rutinerte karene på midtbanen som har merket at det er noe som mangler. Som nevnt har både Klopp og Thiago vært inne på det i tidligere intervjuer. 

– Det må være en sammenheng, sa Klopp på pressekonferansen før det stygge tapet mot Brighton da han fikk spørsmål om den utmattende sesongen i fjor hadde en påvirkning på denne. 

– Vi kan si det nå, men det fantes ingen data om det. Ingen hadde spilt så mange kamper med så mange finaler før. Vi var fulle av adrenalin og var høytflyvende. Vi dro på ferie, men vi var klare for neste kamp, sa Klopp og la til at ingen hadde forutsetninger for å vite hvordan laget ville reagere etter sommeren. 

Thiago innrømmet på sin side at forrige sesong var krevende både fysisk og psykisk. 

– Det handler ikke bare om det fysiske. Det er et psyklogisk aspekt der også, for vi var så nær å vinne alt, at vi nesten kunne ta på trofeene, men dessverre gikk det ikke vår vei, sa Thiago til Independent.

Har tapt seg på flere områder

Som vi har omtalt tidligere har de røde falt på listen over de som løper mest og de som spurter mest i Premier League. Disse tallene ble lagt frem av The Times tidligere i januar: 

SesongDistanse Sprinter Spurter 
2018/2019 2. plass 1. plass1. plass
2019/2020 7. plass1. plass2. plass
2020/202110. plass6. plass7. plass
2021/202213. plass 3. plass4. plass
2022/2023 14. plass 16. plass11. plass

Når vi også kan slå fast at Liverpool er blant lagene det er enklest å skape sjanser mot i hele ligaen denne sesongen, er det åpenbart at det trolig er flere faktorer som spiller inn når vi skal finne grunnene til de svake prestasjonene. 

Den siste ukens kamper mot Wolves og Chelsea har imidlertid vist tegn til bedring på disse områdene. La oss håpe guttene til Klopp finner fornyet energi i andre halvdel av sesongen.