Agenten til Caicedo snakker ut om overgangsdramaet

Manuel Sierra om tekstmeldingen fra Klopp, budet fra Liverpool og valget om å slutte seg til Chelsea.

Natt til 11. august 2023 kom den sjokkerende beskjeden om at Liverpool hadde fått akseptert et bud på Brighton-spiller Moises Caicedo, og at de røde var klare til å kapre overgangen Chelsea hadde jobbet med i et halvt år. Ecuadorianeren var invitert til medisinsk sjekk på Liverpools treningsanlegg samme dag, og Jürgen Klopp bekreftet på sin pressekonferanse at det var enighet mellom klubbene. 

Men Chelsea ga seg ikke, og til slutt var det de som endte opp med å sikre seg stortalentet for 115 millioner pund, som er ny britisk rekord hva gjelder overgangssum. 

Nå har Caicedos agent Manuel Sierra lettet på sløret om hva som skjedde de dramatiske dagene i sommerens overgangsvindu, og hvorfor hans klient til slutt valgte Stamford Bridge fremfor Anfield. 

– Liverpool var alltid interessert i Moi. Vi hadde flere møter fra januar til mai, men etter mai hørte vi aldri noe mer. Så kom plutselig beskjeden om at vi skulle til Liverpool på medisinsk sjekk dagen etter, sier han til Youtube-kanalen Futbol sin Cassette. Sitatene er gjengitt av Liverpool-journalist Neil Jones.

Vanskelig å si nei til Liverpool

Sierra og Caicedo ble overrasket over beskjeden ettersom de ikke hadde vært i samtaler med Liverpool om de personlige betingelsene. 

– Jürgen Klopp sendte melding til Moises og sa at Brighton hadde gitt tillatelse til medisinsk sjekk, men Moises var tydelig på at han ville velge Chelsea dersom de kunne matche budet som Liverpool kom med, og til slutt la de inn et høyere bud, sier agenten.

Han legger ikke skjul på at det var vanskelig å velge bort Liverpool. 

Slik slo Chelsea knockout på Liverpool i Caicedo-kampen

Slik slo Chelsea knockout på Liverpool i Caicedo-kampen

Brighton-ledelsen forteller om forhandlingene med Liverpool.

Grunnen til at Liverpool alltid «lå bak» i jakten på Caicedo og Lavia

Grunnen til at Liverpool alltid «lå bak» i jakten på Caicedo og Lavia

Chelsea har ansatt bakmennene som var sentrale med å få spillerne til England.

Innsikt 16.aug 17:31

– Tenk deg at du får en melding og en telefon fra Jürgen Klopp som sier at Liverpool vil ha deg. Det er et av de største lagene i verden, som Chelsea, og som i tillegg har et mer etablert og stabilt prosjekt enn det Chelsea har i dag. Chelsea har et ambisiøst prosjekt i et toårsperspektiv. 

– Så når Liverpool kontakter deg på den måten begynner du å tenke. Det gjorde Moises, og det gjorde jeg. Det var en bekreftelse på at vi har gjort noe riktig.

Chelsea fikk tid

Liverpools bud på 110 millioner pund ville også ha vært overgangsrekord, men Chelsea klarte til slutt å skrape sammen de nødvendige millionene - selv om de gikk over Brighton sin deadline. 

– De ba om en time, som etter hvert ble til to dager med forhandlinger. En ting som gjorde det mer komplisert var at sesongens første kamp var mellom Chelsea og Liverpool. Det ville ha blitt litt rart å presentere spilleren samme dag som de møtes på banen. Det er en uskreven regel at man ikke skal latterliggjøre hverandre på den måten.

– Etter kampen ga de oss grønt lys til å gjennomføre den medisinske sjekken, og på mandagen ble han presentert som Chelsea-spiller, sier Sierra.

Caicedo har ikke fått en lett start på livet i Chelsea. Hans første kamp endte med et dårlig innhopp mot West Ham, men siden har han spilt seg varmere i trøyen. I helgen tok de sin andre seier for sesongen da Fulham ble slått 2-0 på bortebane. 

Chelsea sikret seg også Romeo Lavia fra Southampton foran nesa på Liverpool. 19-åringen kostet opp mot 60 millioner pund, men har til gode å spille for de blåkledde ettersom han har vært skaden siden overgangen gikk gjennom.

Liverpool endte på sin side opp med å hente Wataru Endo og Ryan Gravenberch mot slutten av vinduet, for om lag 50 millioner pund til sammen.