Slik slo Chelsea knockout på Liverpool i Caicedo-kampen

Brighton-ledelsen forteller om forhandlingene med Liverpool.

En hel sommer med bud, avslag, møter, planlegging og mer, midt i sesongåpningen hadde tida kommet for Moises Caicedo.

Mandag bekreftet Brighton og Chelsea at midtbanespilleren setter ny britisk overgangsrekord, ikke for Liverpool men til London.

Liverpool strakk seg, ifølge Jürgen Klopp, så langt som de kunne for å lange 21-åringen, men til ingen nytte når historien skal skrives.

– Chelsea får en av de beste midtbanespillerne i verden. Moises har vært en av våre eksepsjonelle spillere over de siste 18 månedene, sa teknisk direktør på sørkysten David Weir.

– Moises uttrykte et sterkt ønske om å gå videre, og fra det punktet var det avgjørende at hele vår verdivurdering ble møtt til det fulle, supplerte styreleder Tony Bloom.

Brighton forteller om samtalene med Liverpool

Ei stund kunne det se ut som at Liverpool kunne bryte inn i dansen og kuppe overgangen. Nå forteller Paul Barber, daglig leder i Brighton, hvorfor det ikke endte slik.

– For det første, Liverpool er en fantastisk fotballklubb. Når en fotballspiller får sjansen til å spille i Liverpool, skulle man tro at de ville løpe opp M6 og M62, men slik ble det ikke, sier han til talkSPORT.

– Moises og rådgiverne hans bestemte seg av en eller annen grunn for at London var deres foretrukne destinasjon, og til slutt ble det Chelsea.

Brighton, som mange ser på som en foregangsklubb på overgangsmarkedet og hvordan de drifter, var på et tidspunkt ganske irriterte over ståa.

Oppsummerer Liverpools overgangsmarked: – Fullstendig kaos, en vits, pinlig

Oppsummerer Liverpools overgangsmarked: – Fullstendig kaos, en vits, pinlig

Men FSG får ikke skylda for klubbens problemer i spillerjakten.

Nyheter 15.aug 10:05
Den gode, den vinglete og den grusomt dype lommeboka

Den gode, den vinglete og den grusomt dype lommeboka

Det er ville vesten på overgangsmarkedet. Det finnes ingen sheriff som passer på, og midt i farsen står et ydmyket Liverpool.

Kommentar 14.aug 20:18

– I den situasjonen, er vi i en litt vanskelig posisjon fordi vi hadde forhandlet frem en avtale, jobbet mange dager med Liverpool for å få til en avtale og de kunne ikke ha gjort mer. De var suverene og profesjonelle hele veien, men så er det opp til spilleren og vi er i stor grad ute av loopen fordi det er en diskusjon mellom spilleren og Liverpool.

Flere overganger har gjort at Brighton og Liverpool har utviklet et godt forhold.

– På det tidspunktet det ble klart at han ikke gikk til Liverpool, måtte vi gå inn i en annen modus, for etter å ha forhandlet frem en britisk rekordovergang, måtte vi gjøre det igjen tre dager senere. Vi begynte å jobbe med Chelsea så snart vi innså at Liverpool ikke var i stand til å gå videre, og da må vi beskytte våre egne interesser. Våre interesser er spilleren vår og å sørge for at vi får den verdien for spilleren som vi forventet.

Ble solgt på Chelsea-prosjektet

The Telegraph skriver om rekordhandelen og mener Liverpool ankom dansegulvet for sent. Mannen fra Ecuador hadde allerede sett seg ut en fremtidig partner.

Ifølge avisa skal hovedpersonen ha gitt Chelsea sitt ord, og han ville holde seg til det løftet. Det skal også ha vært støttet opp av at Chelsea var den eneste klubben, til tross for den lange lista med friere, som prioriterte Caicedo fra overgangsvinduets åpning.

Der hvor Arsenal ville ha Declan Rice, Bayern München Harry Kane og Liverpool Alexis Mac Allister, var Chelseas førsteønske Moises Caicedo.

Forløsningen kom likevel ikke før Behdad Eghbali, en av deleierne, tok over forhandlingskortene fra Paul Winstanley.

På Stamford Bridge vil Caicedo utgjøre et fryktet midtbanepar med Enzo Fernandez, som nå reduserer til den nest dyreste spilleren i britisk fotball.

Finansielt har det kostet, mer enn Chelsea planla. Trolig ingen tilfeldighet at de nesten samtidig trakk seg fra å kjøpe Tyler Adams fra Leeds United for £20 millioner.

Tredje dyrest med Mbappé og Neymar

For å sette det litt i perspektiv har det gått fort for midtbanespilleren som ankom Brighton fra Independiente del Valle på «Deadline Day» i januarvinduet 2020/21.

Han Premier League-debuterte ikke før i april 2022, samme år fikk han sin første seniorlandskamp for Ecuador.

I januar kom det bud fra Arsenal på £70 millioner.

Likevel er det snakk om £115 millioner. Den klart største Premier League-overgangen foran lagkamerat Fernandez, Jack Grealish til Manchester City, Declan Rice til Arsenal og Romelu Lukaku til Chelsea.

Utvider vi horisonten til verden er det kun superstjernene i Paris, Neymar og Kylian Mbappé, som er over. Neymar, Mbappé og Caicedo altså.