Beste poengfangst siden gullsesongen

Liverpool har lagt et godt grunnlag for resten av sesongen etter de ti første kampene.

23 poeng fra sesongens ti første kamper er Liverpools beste start siden Jürgen Klopps lag plukket 28 poeng fra like mange kamper i gullsesongen 2019/20. Selv ikke den imponerende 2021/22-sesongen kan matche det de røde har levert så langt i 2023/24. 

Til tross for det sure tapet mot Tottenham og poengdelingene mot Chelsea og Brighton har Liverpool fått en strålende start på sesongen. Samtlige fem hjemmekamper er vunnet, og på bortebane har det blitt seiere mot Wolves og Newcastle. 

Det holder «bare» til en fjerdeplass på tabellen, men det er bare tre poeng opp til serieleder Tottenham, og Liverpool er nå del av en gruppe med fem lag som har fått seg en liten luke ned til resten av lagene. Det er viktig, ettersom det er gode muligheter for at topp fem gir kvalifisering til neste års Champions League. 

Forrige sesong plukket Liverpool bare 16 poeng fra de ti første kampene av sesongen, og det var hele elleve poeng opp til Arsenal da de røde lå som nummer syv på tabellen. 

Poengfangsten etter ti kamper de fem siste sesongene.

Poengfangsten etter ti kamper de fem siste sesongene.

Lovende

Ser vi litt nærmere på resultatene er det også mye å glede seg over så langt denne sesongen. Ni baklengsmål er bare ett mer enn det som var tilfellet i to av de beste sesongene under Klopp. Både i 2019/20 og 2021/22 stod de røde med åtte baklengs etter ni kamper. I fjor var tolv baklengsmål fasiten, mens det var hele 17 på samme tidspunkt høsten 2020. 

23 scoringer er også veldig bra, og kun slått av 2021/22-sesongen, da to strake 5-0-seiere over Watford og Manchester United i serierunde nummer ni og ti bidro godt til at målforskjellen var hele 29-8 etter ti kamper. 

Alt tyder på at Liverpool er i gang med en ny god sesong, men manager Jürgen Klopp er forsiktig med å ta helt av. 

«Jeg vil bruke ordet «lovende», for det er akkurat det det har vært. Vi gjør ting steg for steg, og det betyr at vi må være tålmodige, jobbe hardt, og ha en klar tanke om hvilket lag vi ønsker å bli», skrev Klopp i sin spalte i kampprogrammet før kampen mot Toulouse forrige uke.

«At vi har klart å starte ganske bra i Premier League og Europa League mens jobben fortsatt pågår er utvilsomt positivt, men vi kan ikke miste synet av behovet vi har for å få «lovende» til å bli noe mer vesentlig».

På jakt etter perfeksjon med «Liverpool 2.0»

På jakt etter perfeksjon med «Liverpool 2.0»

Jürgen Klopp er imponert til nå, men ser likevel ting som kan bli bedre med Liverpool denne sesongen.

Frykter Diaz senior er tatt over grensen til Venezuela

Frykter Diaz senior er tatt over grensen til Venezuela

Luis Manuel Diaz er fortsatt bortført.