Frykter Diaz senior er tatt over grensen til Venezuela

Luis Manuel Diaz er fortsatt bortført.

The Mirror, Daily Mail og andre engelske aviser siterte søndag formiddag kilder i Colombia på at Luis Diaz sin far, Luis Manuel Diaz, også var reddet etter å ha blitt bortført. Det ble videre sagt at to av gjerningsmennene var skutt og drept i en større politiaksjon. Vi refererte også til det i vår sak her på liverpool.no.

Det kom aldri noen slik bekreftelse av myndighetene, slik det gjorde da presidenten kom på banen natt til søndag og bekreftet at Diaz sin mor, Cilenis Marulanda, var reddet.

Nå har Colombias statsadvokat Francisco Barbosa kommenterte spekulasjonene om at Diaz senior kan være ført ut av landet og til Venezuela.

– Det er informasjon om at han kan ha vært i Venezuela. Dersom han krysser grensen, og er i Venezuela, så må vi be president Gustavo Petro, som er en venn av de myndighetene, om hjelp for å frigitt Luis Diaz sin far, siteres Barbosa av Blu Radio.

Samme radiokanal rapporterer at myndighetene utlover en dusør på 200 millioner pesos (ca 540 000 kroner) til de som kan komme med tips om informasjon om hvor han befinner seg.

President Petro har sagt at myndighetene vil bruke alle ressurser på å få frigitt Diaz senior. I dag, 29. oktober, pågår det regionalt valg i Colombia, og dette er ingen lett sak å navigere seg gjennom i media, for den ser også ut til å bli brukt politisk der det pekes på kriminaliteten i landet.

Sendte Diaz hjem

På pressekonferansen etter kampen fikk Jürgen Klopp nye spørsmål om saken, og ga litt flere detaljer.

– Vi hørte om det i går kveld. Så snakket vi med «Lucho», og han ønsket å dra hjem. Vi sendte folk med ham, for å ha mennesker der som kunne ta vare på ham. Det er også familiemedlemmer der, så derfor ønsket de å være sammen, og det er fullt forståelig, sa Klopp.

– Så fikk vi nyhetene om moren hans, som var fantastisk, og siden det har vi egentlig ikke hørt noe. De jobber åpenbart med det. Vi er, med god margin, ikke de første som blir informert, men vi prøver å følge med på alt så godt vi kan, men vil ikke forstyrre på noen måte. Vi er ikke de viktige folkene i denne saken, vi ønsker bare å støtte, og det er det, sa Klopp.

– Vi er her for Luis, og ville vise ham det

– Vi er her for Luis, og ville vise ham det

Diogo Jota forteller om gesten til lagkameraten.

«Det er vårt inderlige håp at saken løses trygt og så raskt som mulig»

Luis Diaz sine foreldre ble kidnappet«Det er vårt inderlige håp at saken løses trygt og så raskt som mulig»

Luis Diaz sine foreldre ble kidnappet i natt. Moren ble reddet, men faren er fortsatt bortført.