Ble fulgt av alle toppklubbene i Premier League - valgte Liverpool

Trey Nyoni er et av flere talenter som ble hentet til akademiet i sommer.

Liverpool har etter brexit blitt nødt til å tenke nytt i jakten på unge talenter til akademiet. Storbritannias farvel med EU medførte nye regler som blant annet innebærer at man ikke lenger kan hente spillere under 18 år fra utlandet. Stefan Bajcetic ble den siste slike signeringen de røde gjorde før januar 2020. 

I stedet har talentene kommet fra Storbritannia de siste årene. Spillere som Bobby Clark, Kaide Gordon, Ben Doak og Trent Kone-Doherty har markert seg allerede, og i sommer kom tre nye spillere inn - blant dem Trey Nyoni. 

16-åringen fra Leicester har fått en pangstart på livet i Liverpool. På fem kamper for U18-laget har det blitt seks scoringer og to målgivende pasninger, og han har også fått sin debut for U21-landslaget. Midtbanespilleren er nå med i Englands U17-tropp, som skal møte Norge to ganger denne samlingen. 

Liverpool jobbet i mange måneder med å sikre seg 16-åringen fra Leicester, og blant annet måtte de danke ut mange konkurrenter. The Athletic skriver nemlig at Nyoni ble fulgt av alle toppklubbene i Premier League og regnes som en av de beste midtbanespillerne i sin aldersgruppe. 

Flere spennende spillere

Liverpool hentet også 14 år gamle Harvey Owen fra Wolves og 16 år gamle Amara Nallo fra West Ham til akademiet i sommer. Nallo er allerede i ferd med å etablere seg i midtforsvaret til Liverpools U21-lag, mens prislappen på 800.000 pund for Owen sier alt om hvor stor tro klubben har på den unge forsvarsspilleren. 

The Athletic skriver at klubben har hatt et stort fokus på unge talenter fra Storbritannia etter brexit, og at akademisjef Alex Inglethorpe jobber tett med rekrutteringssjef Matt Newberry i dette arbeidet. 

Amara Nallo ble nylig hentet fra West Ham.

Amara Nallo ble nylig hentet fra West Ham.

«Liverpool har investert i talentspeiding hjemme nordvest i England, men også i Skottland og Nord-Irland. De identifiserer spillere fra tolv år og oppover, da det er fra denne alderen at spillere kan bytte klubb». 

Klubben har flere ting de ser etter når de skal gå for nye talenter. 

«Ved hjelp av en blanding av speiding på kamper og dataanalyse setter rekrutteringsteamet sammen en liste med navn, der de også ser på karakteren til spillerne for å vurdere om de takler presset som følger med å representere en klubb som er en stor global merkevare og har mange som følger med også på aldersbestemte nivå».

Liverpool har de siste årene gjort gode penger på salg av spillere fra akademiet - Rhian Brewster og Neco Williams er blant eksemplene på det. Dersom spillerne ikke slår til på Anfield, kan de likevel gjøre gode karrierer på et litt lavere nivå. 

Om Nyoni, Owen og Nallo en dag slår gjennom for de røde gjenstår å se, men det er uansett lovende takter på akademiet!

Nyoni-suser og hattrick av Kone-Doherty da U18 knuste Sunderland

Nyoni-suser og hattrick av Kone-Doherty da U18 knuste Sunderland

Liverpool U18 var strålende på akademiet lørdag.

Flere røde dueller i landslagssamlingen

Flere røde dueller i landslagssamlingen

Blant annet venter et spennende møte mellom Luis Diaz og Darwin Nunez.