Nottingham Forest-sjefen møtte pressen før helgens kampCooper var på Anfield og så Liverpool nedsable Toulouse, og håper han har lagt en plan som kan hindre Klopps menn

Nottingham Forest-treneren understreket den store oppgaven laget står overfor på søndag, men tror de kan gjøre livet surt for Liverpool.

Sesongen så langt må sies å være godkjent for Nottingham Forests og Steve Cooper sin del. 

Skogvokterne ligger på 15. plass, og har i skrivende stund en trygg luke på seks poeng ned til Burnley som er det øverste av lagene under nedrykksstreken. 

Forrige kamp hadde tilsynelatende Coopers menn seieren i lomma hjemme mot Luton Town etter to scoringer av Chris Wood etter 48 og 76 minutter, men Luton Town kom tilbake og klarte å få med seg ett poeng fra City Ground. 

Må ha troa

– Man må alltid gå inn i slike kamper med en plan og med tro på at man kan klare seg bra, og så må man prøve å levere en prestasjon for å få et resultat. Dette blir ikke noe unntak, sa Cooper på pressekonferansen før kampen. 

Forest har tidligere i sesongen gjort livet surt for Arsenal, Manchester United og Manchester City - som riktignok alle vant til slutt - på deres hjemmebane, og håper nå å gjøre det samme mot Liverpool. 

– Noen av prestasjonene våre i vanskelige kamper har vært helt godkjente - ikke fantastiske fordi vi ikke har vunnet, men helt greie. Jeg var på Anfield i går, og det er en utfordring i seg selv, spesielt med laget de er og med Jurgen som manager. 

Cooper er tydelig på at en bortekamp på Anfield er så vanskelig som det kan bli, men tror laget ved en perfekt kamp kan true de røde. 

– Det blir ikke vanskeligere enn dette, men vi må drar der og prøve å være perfekte, og bestemme oss for å gjøre det. 

Har vinneroppskriften

Da lagene møttes forrige sesong var det Nottingham Forest som trakk det lengste strået på City Ground med en 1-0-seier, før Liverpool tok revansj med en knepen 3-2-seier på våren. Cooper mener det ikke er mye å hente fra de kampene, ettersom begge lagene har gjennomgått stor endring siden det. 

– Vi gjorde det ok mot dem forrige sesong, men vi vant ikke kampen så det er ikke noe å synge og danse for. Nå har vi mange nye spillere og det har de også, så man kan ikke sammenligne de to kampene. 

SENKET GAMLEKLUBBEN: Awoniyi scoret vinnermålet på City Ground forrige sesong.

SENKET GAMLEKLUBBEN: Awoniyi scoret vinnermålet på City Ground forrige sesong.

Forest-sjefen sier spillerne hans må ha en kombinasjon av respekt og selvtillit for å kunne slå fra seg på søndag, samtidig som de nok er avhengig av noe tur. 

– Vi må dra til Liverpool med respekt for dem og Anfield, mens vi må stole på at vi er gode nok til å spille på deres nivå. Hvis vi gjør det gir vi oss selv den beste muligheten til å få et resultat på søndag. Vi må være 100 prosent perfekte på søndag, og sannsynligvis få hjelp fra andre ting også. 

Var på Anfield

Cooper var i Liverpool fra 2008 til 2013 og var Liverpool-supporter i oppveksten. Da han ble spurt om visitten til Anfield torsdag kveld, var han tydelig på at det kun handlet om å få et fortrinn på søndag. 

– Jeg ønsket bare å få en følelse av motstanderen, og de har nok gjort det samme. Det kan gi oss noen små detaljer som kan hjelpe. Når kampen starter er det mye som kan skje, og vi må bare sørge for å være på vårt beste. 

Den tidligere Liverpool-treneren var involvert i Trent Alexander-Arnolds utvikling på akademiet, og trekker frem ham som en av spillerne Forest må demme opp for. 

– Det snakkes mye om hvor gode de er. Trents pasningsfot, Salah og Diaz penetrasjon og de har flere fantastiske fotballspillere utenom det også. Men det betyr ikke at vi ikke kan vippe kampen i vår favør. 

– Jeg tror ikke han er 30 år biologisk sett!

Klopp full av lovord om Salah etter nok en rekord– Jeg tror ikke han er 30 år biologisk sett!

Salah fikk kun drøye tjue minutter til å markere seg i torsdagens kamp mot Toulouse, men rakk å ta en ny gjev rekord.

Gravenberch utelatt av troppen til Nederlands herrelandslag og U21-landslag

Isfronten fortsetter på tross av talentets gode formGravenberch utelatt av troppen til Nederlands herrelandslag og U21-landslag

Nederlenderen storspiller for Liverpool og har vært blant lagets beste spillere de siste kampene, men på landslaget er historien en annen.