Isfronten fortsetter på tross av talentets gode formGravenberch utelatt av troppen til Nederlands herrelandslag og U21-landslag

Nederlenderen storspiller for Liverpool og har vært blant lagets beste spillere de siste kampene, men på landslaget er historien en annen.

Ryan Gravenberch har atter en gang blitt utelatt av troppen til Nederlands herrelandslag og U21-landslag før den kommende landslagspausen midtveis i november. Det skriver Jack Lusby for This is Anfield

Nederlenderen har virkelig funnet formen for Liverpool i de siste kampene. Han gjorde seg ikke bort da han fikk muligheten fra start i Merseyside-derbyet forrige helg, og var sammen med Wataru Endo Liverpools beste spiller i torsdagens kamp mot Toulouse. 

Allikevel virker 21-åringen å ha blitt satt helt i kulden av de høye herrene i hjemlandets landslagsledelse. 

Fryses ut

Feiden startet i september, da Gravenberch valgte å takke nei til spill for Nederlands U21-landslag for å fokusere på å finne seg til rette i sin nye by, i et nytt land og i en ny klubb. 

Det satte åpenbart sinnene i kok hos det nederlandske fotballforbundet, herrelandslagets trener Ronald Koeman og U21-landslagets trener Michael Reiziger. Sistnevnte bekreftet i oktober at Gravenberch kom til å bli utelatt fra den forrige landslagstroppen som en straff. 

– Det var ikke et alternativ å inkludere ham i troppen. Nå har vi sendt signalet til ham. 

Landslagssjef Koeman var også tydelig på hva han mente om midtbanespillerens avgjørelse. 

– Vi har en bestemt mening om spillere som bestemmer seg for å droppe landslagsspill. 

NYTER TILVÆRELSEN: Gravenberch storkoser seg i den røde drakta.

NYTER TILVÆRELSEN: Gravenberch storkoser seg i den røde drakta.

Personlig uttak

Det fremstår åpenbart at uttaket ikke kun baseres på det sportslige, når flere midtbanespillere som til daglig spiller i æresdivisjonen blir foretrukket over en spiller som nå er nære en startplass i et av Premier Leagues beste lag. 

Det er også verdt å merke seg at Cody Gakpo også mangler fra den foreløpige stallen, men Koeman har hintet om at han kan få en sen telefon dersom han spiller seg tilbake i form etter skaden. Virgil van Dijk er naturligvis med. 

For Liverpool og Jürgen Klopps del er det en bonus dersom en av deres viktige midtbanespillere får sårt tiltrengt hvile i landslagspausen og kan fokusere på klubblaget, men det må være en merkelig situasjon for både spilleren selv og hans nederlandske lagkamerater van Dijk og Gakpo. 

Under kan du se Nederlands landslagstropp, og bedømme hvor mange av midtbanespillerne som hadde gått inn foran Gravenberch i Liverpools tropp. 

– Håper vi får sagt hei til Origi

– Håper vi får sagt hei til Origi

Jürgen Klopp kan få hilse på flere gamle kjenninger når Nottingham Forest gjester Anfield på søndag.

Antyder at arbeidet vil pågå et stykke inn i 2024

Antyder at arbeidet vil pågå et stykke inn i 2024

Ingen vet når nye Anfield Road Stand vil åpne.