– Håper vi får sagt hei til Origi

Jürgen Klopp kan få hilse på flere gamle kjenninger når Nottingham Forest gjester Anfield på søndag.

Flere i Nottingham Forest sin tropp har en fortid i Liverpool, og det samme gjelder manager Steve Cooper. Og selv om det blir hyggelig å møte Neco Williams og Taiwo Awoniyi igjen, dersom sistnevnte er skadefri, er det spesielt Divock Origi Jürgen Klopp gleder seg til å treffe. Forhåpentligvis er belgieren kvitt den lille smellen som gjorde at han ikke var med i den forrige kampen mot Luton. 

– Jeg håper for anledningens skyld at Origi er i troppen, slik at vi får sagt hei til ham. Han hadde fortjent en varm velkomst her. Bortsett fra det ønsker jeg ikke at han får en bra kamp, men en fin opplevelse, sier Jürgen Klopp før søndagens møte med Forest. 

Origi fikk en varm avskjed med Anfield da han forlot klubben i fjor sommer til fordel for AC Milan. Oppholdet hos italienerne gikk ikke helt etter planen, og han ble lånt ut til Forest mot slutten av overgangsvinduet i år. Så langt har han ikke fått mange minuttene på banen, men er det noe historien har vist, så er det at man aldri skal avskrive belgieren når han spiller på Anfield. 

– Om han ikke skulle spille så har de flere alternativer å velge blant. De har en stor tropp som må være vanskelig å holde styr på, men Cooper gjør det uten problemer. Jeg har aldri hørt noe om at det skal være noe støy der, så det går tydeligvis greit, sier Klopp. 

Cooper møter pressen senere fredag ettermiddag og vil trolig da komme med en oppdatering på hvordan det går med Origi og Awoniyi. Skulle begge være ute er Chris Wood et naturlig førstevalg på topp. Han scoret to ganger da det endte 2-2 mot Luton sist. 

Vanskelig andresesong?

I fjor gikk Liverpool på et overraskende tap borte mot Forest, før det ble 3-2-seier i det omvendte oppgjøret på Anfield. Forest greide å holde plassen etter en imponerende innspurt, og er nå inne i den såkalte vanskelige andresesongen. 

Så langt står de med ti poeng fra ni kamper, men er uten seier i de fem siste, der fire har endt med uavgjort. 

– Vi vet hva vi skal forvente av dem. Den virkelige analysen skal vi gjøre fredag, men jeg vet at det blir vanskelig. Vi husker bortekampen i fjor og hvor vanskelig det var. De holder seg alltid inne i kampene. Det er en av deres styrker, sier han.

– De henger med uansett hva som skjer, og er kapable til å straffe deg når de får muligheten. Så vi må sørge for å være klare, for det blir definitivt en vanskelig kamp, sier Klopp. 

Han skryter av jobben Cooper har gjort. 

– I Tyskland sier vi alltid at det andre året er vanskeligere enn det første. Det har jeg aldri vært helt sikker på, men Steve gjør uansett en veldig god jobb, og de har gjort mange endringer også før denne sesongen.

Følgende lag spilte i den nevnte kampen mot Luton forrige helg: 

Matt Turner - Serge Aurier, Willy Boly, Murillo, Harry Toffolo - Ibrahim Sangaré, Orel Mangala, Nicolas Dominguez - Morgan Gibbs-White, Chris Wood, Anthony Elanga. 

– Jeg ble ikke glad, for vi er gode venner og lagkamerater

– Jeg ble ikke glad, for vi er gode venner og lagkamerater

Andy Robertsons skadeopphold fører til at Kostas Tsimikas får muligheten til å vise seg frem.

«Det er fristende å spå at Gravenberch ikke blir å se i Europa igjen før til våren – han kan spille i Premier League i stedet»

Dette skriver avisene:«Det er fristende å spå at Gravenberch ikke blir å se i Europa igjen før til våren – han kan spille i Premier League i stedet»

Jürgen Klopp gjorde åtte endringer i laget, og likevel var Liverpool dominerende på Anfield, hvor spesielt én spiller stjal det meste av oppmerksomheten. Dette skriver avisene etter torsdagens kamp.

Innsikt 27.okt 12:11