Antyder at arbeidet vil pågå et stykke inn i 2024

Ingen vet når nye Anfield Road Stand vil åpne.

Med tre hjemmekamper i løpet av en drøy uke får vi et visst innblikk i hvordan arbeidet med nye Anfield Road Stand går, men faktum er at vi fremdeles er langt unna åpning av den nye tribuneseksjonen på Liverpools hjemmebane. Flere og flere seter er på plass, men det er mye arbeid som gjenstår før publikum kan slippe inn på kamp. 

I forkant av Merseyside-derbyet kom Liverpool FC med den nedslående nyheten om at nye Anfield Road Stand ikke kommer til å bli ferdig før i 2024. Klubben ville ikke gå inn på en konkret dato de ser for seg åpning. 

Fredag skriver The Athletic at kilder de har snakket med antyder at arbeidet vil pågå et stykke inn i 2024, noe som i så fall vil medføre at over halvparten av sesongens hjemmekamper blir spilt mens tribunen er uferdig. Opprinnelig skulle den nye tribunedelen stå klar til sesongstart, men åpningen ble utsatt da entreprenør Buckingham Group ble satt under administrasjon og alt arbeid på stedet stanset i sommer. 

Ifølge The Athletic kunne arbeidet ha gått fortere dersom man hadde valgt å stenge av også nedre del av Anfield Road Stand for publikum, men det ville ha gitt for store utfordringer med tanke på å finne nye plasser for publikum, og spesielt bortesupporterne. 

Taper store penger

En ny indikasjon på når klubben ser for seg åpning kan vi få i løpet av november, når billetter for hjemmekampene i 2024 legges ut for salg. 

Dette er kampene som blir rammet av Anfield Road Stand-utsettelsen

Dette er kampene som blir rammet av Anfield Road Stand-utsettelsen

Ni kamper skal spilles på Anfield før 2024.

Taper minst 10 millioner pund på utsettelsen

Taper minst 10 millioner pund på utsettelsen

Anfield Road Stand åpner ikke før i 2024. Problemer for billettkontoret, rykter – og slik ser tribunen ut i dag.

Innsikt 17.okt 19:16

For øyeblikket spilles hjemmekampene for 11.000 færre tilskuere enn det som ville ha vært tilfellet med et fullsatt nye Anfield. Klubben har fått utfordringer med tanke på å kompensere de supporterne som satt med billetter på den nye tribuneseksjonen til høstens hjemmekamper. 

Liverpool FC taper også store penger på at arbeidet er utsatt. The Athletic skriver at beløpet er på om lag 750.000 pund per kamp, og dermed er det snakk om et beløp på over 10 millioner pund som går tapt denne sesongen. 

Rayner Rowen er entreprenørene som tok over etter at Buckingham Group måtte pakke sakene sammen. 

– Rayner Rowen trenger nå tid til å samle informasjon før vi kan legge en ny tidsramme for prosjektet. Det er en rekke ulike faktorer i spill og mange biter i puslespillet som må på plass, så her og nå kan vi ikke sette en konkret dato for åpning, sa administrerende direktør i Liverpool FC, Billy Hogan, tidligere i oktober. 

– Vi er skuffet og lei oss på vegne av supporterne som berøres, sa han og la til at saken er frustrerende for klubben.

– Har drømt om dette øyeblikket siden jeg var seks år

– Har drømt om dette øyeblikket siden jeg var seks år

Luke Chambers var høyt oppe etter sin første kamp fra start for Liverpool.

– Vi kunne vise hvilken tro vi har på dem

– Vi kunne vise hvilken tro vi har på dem

Jürgen Klopp var glad for å kunne gi flere unge spillere muligheten mot Toulouse.