– Har drømt om dette øyeblikket siden jeg var seks år

Luke Chambers var høyt oppe etter sin første kamp fra start for Liverpool.

Et kort innhopp i ligacupen mot Leicester i september vil alltid stå igjen som Luke Chambers sin første kamp for Liverpool, men den virkelige debuten kom torsdag kveld da han startet som venstreback mot Toulouse i Europa League. 19-åringen var høyt oppe etter opplevelsen på Anfield. 

– Det er utrolig. Jeg har drømt om dette øyeblikket siden jeg var seks år gammel, og så vinner vi i tillegg. Jeg vet ikke hva jeg skal si, sier han til liverpoolfc.com etter kampen. 

Forsvarsspilleren med lang fartstid på klubbens akademi forteller at han fikk beskjed om at han kom til å spille dagen før kamp. 

– Vi driller alltid laget på trening dagen før, så jeg fant det ut da. Så fikk jeg litt tid med familien onsdag kveld, før det gikk opp for meg morgenen før kampen. Jeg elsket hvert eneste minutt, sier han. 

Skryt av forbildet

En som har gått samme vei gjennom akademiet er mannen som var kaptein i torsdagens 5-1-seier, Trent Alexander-Arnold. Han kan fremdeles huske hvordan det var å ha følelsen Chambers kjenner på nå. 

– Jeg så at det var syv år siden min debut på onsdag, og husker veldig godt hvordan det føles - den spenningen du har jobbet så hardt for. 

– Luke har gjort all innsatsen selv, vist seg frem og vært strålende både på og utenfor banen hver gang han har fått muligheten. Han spiller fantastisk fotball, så det var flott å se at han fikk muligheten ute på banen, sier Alexander-Arnold. 

25-åringen har stor tro på venstrebacken. 

– Han har et stort potensial. Jeg er sikker på at familien koser seg i kveld, for han levrete en god prestasjon han bør være stolt av, og bidro til at vi tok en stor seier. 

Chambers sier at Alexander-Arnold er et av hans forbilder. 

– Trent har gjort det jeg drømmer om å få til, og det gir motivasjon å se hva han har fått til. Vi som er på akademiet ønsker å gjøre det samme, og jeg kunne ikke bedt om noen bedre å se opp til, sier han.

For øvrig fikk også ungguttene Calum Scanlon og James McConnell sine debuter i 5-1-seieren over Toulouse. 

Europa League på høygir gir Klopp noe hyggelig å tenke på

Kampkommentar: Europa League på høygir gir Klopp noe hyggelig å tenke på

Flere av spillerne som startet mot Toulouse viste at de har lyst til å gi Jürgen Klopp hodebryet han ønsker seg.

Kommentar 26.okt 23:32
– Vi kunne vise hvilken tro vi har på dem

– Vi kunne vise hvilken tro vi har på dem

Jürgen Klopp var glad for å kunne gi flere unge spillere muligheten mot Toulouse.