Den skotske duoen har fått et veldig spesielt forhold

Ben Doak setter stor pris på sin eldre landsmann, Andy Robertson.

Ben Doak ble fort en del av Liverpools førstelagstropp etter overgangen fra Celtic i fjor sommer.

Høyrekanten fikk sin førstelagsdebut på høsten i 2022/23-sesongen, og denne sesongen har han etablert seg som en fast spiller på Liverpools benk, også i Premier League.

En av grunnene til at 17-åringen har funnet seg raskt til rette, er landsmannen Andy Robertson. Den skotske duoen har fått et svært godt forhold.

– Han har vunnet alt som er mulig å vinne, og han er flink til å holde meg på bakken. Denne sesongen har jeg begynt å trene med dem ordentlig, hver dag, og jeg prøver å lære av dem fordi de er noen av verdens beste spillere, sier Doak til BBC.

I løpet av sesonginnledningen har Doak spilt tre kamper for førstelaget, og to av dem har vært fra start. Den siste i rekken var 3-1 seieren over Leicester i ligacupen.

– Bestefaren min var på tribunen i den kampen. Jeg koste meg virkelig, for supporterne var elektrisk. Men jeg bommet på en stor sjanse, og jeg vet at de må begynne i sitte snart, sier 17-åringen og ler.

For en ellers svært talentfull fotballspiller har det vært nettopp målpoengene som har vært en utfordring for Doak. Skotten har en tendens til å drible av to mann, før innleggene ofte ender rett på keeper eller til en motspiller.

– Jeg må ta en slik utfordring på strak arm, og jeg må lære av gutta i Liverpool-troppen. Det er slik jeg kan forbedre meg på det området.

STORT TALENT: Ben Doak er på landslagssamling med Skottland U21 denne uken.

STORT TALENT: Ben Doak er på landslagssamling med Skottland U21 denne uken.

På landslagssamling

Liverpools talentfulle kantspiller er en av de yngste spillerne i Skottlands U21-tropp. Det var han også på den forrige landslagssamlingen. Da imponerte han mot Spania, til tross for at kampen til slutt endte med et 0-1 tap.

– Vi presset hardt mot et av de beste lagene i verden på dette nivået. Selv om vi selvfølgelig var knust over å slippe inn målet, tok vi med oss mange positive ting fra den kampen, sier Doak før kampene mot Ungarn og Malta.

Skottene trenger nå to seiere for å få et godt utgangspunkt i EM-kvalifiseringen til U21-mesterskapet i 2025. 

– Hvis vi hadde vunnet forrige måned, ville det ha hjulpet oss mye. Nå er kampene på hjemmebane, og da er alt er på våre betingelser. Det er her vi må hente poengene våre, avslutter Doak.

Doak og Skottland U21 møter Ungarn fredag kveld, før en ny kamp mot Malta venter på tirsdag. Etter det vil han returnere til Liverpools førstelagstropp.

– De har overhodet ingen planer om å selge klubben

– De har overhodet ingen planer om å selge klubben

James Pearce legger et potensielt salg av Liverpool dødt.

Robertson sendes hjem til Liverpool etter smellen mot Spania

Robertson sendes hjem til Liverpool etter smellen mot Spania

Skotten skadet skulderen i en duell med keeper Unai Simon.