– Det er definitivt det største derbyet jeg kjenner til og har vært involvert i

Sean Dyche møtte pressen. Everton har få skadebekymringer før lørdagens derby.

Lørdag kl. 13.30 smeller det på Anfield, når Everton tar turen fra andre siden av Stanley Park.

Blåtrøyene startet sesongen elendig, men fikk en opptur før landslagspausen med 3-0-seier mot Bournemouth. Det løftet dem til 16. plass på tabellen.

– Vi var i godt humør uansett, men seieren mot Bournemouth ble en bekreftelse for spillerne og støtteapparatet om at dersom du gjør det riktig, og tar sjansene dine, så vil det vise seg, og jeg har alltid sagt at vi er godt lag. På tross av alle utfordringene, så har vi en god spillergruppe, og det handler om prestere og levere.. Mot Bournemouth var jeg glad for at alt falt på plass. Ikke bare å få til en prestasjon, men vi fikk også en veldig god seier på topp av det, sier Dyche på pressekonferansen før lørdagens derby.

– Det viktigste for meg nå er at vi beholder fokus. Jeg vil ikke at vi skal bli revet med av anledningen. Det er ikke lett med all støyen og all oppbyggingen, men spillerne er på et godt sted for øyeblikket, og det vil vi at skal fortsette.

– Det største derbyet

Dyche har ledet Everton i et derby tidligere. Det var også på Anfield, og en kamp Liverpool vant 2-0 forrige sesong.

– Det viktigste for meg nå er at vi beholder fokus. Jeg vil ikke at vi skal bli revet med av anledningen. Det er ikke lett med all støyen og all oppbyggingen, men spillerne er på et godt sted for øyeblikket, og det vil vi at skal fortsette.

– Statistikken deres er veldig sterkt. De er et godt lag, og vår statistikk der må endre seg, det vet vi. Det er et tøft sted å dra. Men vi skal ikke høre på støyen rundt det. Det er mye av det så klart, og med god grunn siden det er en stor kamp, men fokuset vårt er å komme gjennom det og konsentrere oss om prestasjonen vår. Etter å ha vært på avstand, så kjenner du til historiene, men det er ikke det samme som når du står i det. Fokuset er det samme, og når dommeren blåser fokuserer du på laget. Det er et fokus, en følelse, og det er ikke å komme bort fra, sier han.

– Det er et skikkelig derby. Jeg har spilt i noen av dem, og har vært involvert i noen, men dette er definitivt det største jeg kjenner til og har vært involvert i. Jeg har opplevd ett, og ser helt klart frem til det neste.

Få bekymringer på skadefronten

Liverpool har noen skadeproblemer foran derbyet, og spesielt Andy Robertson kommer til å bli savnet på venstrebacken. For Everton er det stort sett gode nyheter – men noen langtidsskadde spillere er fortsatt ute.

Idrissa Gana Gueye vil være involvert igjen, etter at han måtte trekke seg etter oppvarmingen i 3-0-seieren mot Bournemouth før landslagspausen. Han kom inn som innbytter og spilte for Senegal mot Kamerun.

Andre Gomes (legg) og Dele Alli (lysk) er fortsatt langtidsskadd, mens Seamus Coleman trenger mer tid etter at han nettopp har begynt å trene med laget igjen etter sin kneskade. Utenom det har Dyche en skadefri tropp å velge fra.

Søramerikanerne er allerede i trening

Se treningsbildeneSøramerikanerne er allerede i trening

Liverpools søramerikanske spillere deltok på torsdagens treningsøkt. Det gjorde også flere unggutter.

Det begynner å bli en stund siden Everton tok tre poeng foran et fullsatt Anfield

Det begynner å bli en stund siden Everton tok tre poeng foran et fullsatt Anfield

De blå naboene hentet jevnlig poeng på Anfield før Jürgen Klopp ankom byen.

Innsikt 19.okt 11:11