Det lukter målfest, ingen er involvert i flere scoringer enn Brighton

Alt tilsier mål begge veier i søndagens møte med Brighton.

Liverpool kommer til Amex i dag etter å ha gjennomført en rutineseier i Europa, men nå vil de være motiverte på å slå tilbake etter forrige rundes VAR-oppstyr.

Hjemmelaget på sin side kjempet seg tilbake fra 0-2 ved pause i Marseille, og sikret 2-2.

En ting er klart. Om det skulle bli 0-0 i Brighton i dag vil det være et meget oppsiktsvekkende resultat.

Målrikt

På sine syv første Premier League-kamper for sesongen har Brighton vunnet fem og tapt to. De har scoret 19 ganger, flest i divisjonen foran Tottenham (18, med en kamp mer spilt) og Aston Villa (18), men også sluppet inn hele 14.

Bare tre lag i Premier League-historien har stått med flere mål etter sine første syv kamper.

Kun bunnlagene Luton (15), Burnley (20), Bournemouth (18) og Sheffield United (22) har flere baklengs så langt. Alle disse har en kamp mer spilt også.

Brighton har ennå ikke notert en «clean sheet». Faktisk har de både scoret og sluppet inn i samtlige av sine 11 siste ligakamper. Det lover godt for underholdningen hvertfall.

Liverpool er heller ikke langt bak med 16 scorede. Tottenham, Manchester City, Aston Villa, Newcastle og Brighton er de som har scoret mer. 

Syv baklengsmål for de røde er godkjent, men Aston Villa 3. september er eneste ligakamp de har holdt buret rent. Før det må vi tilbake til Leicester 15. mai.

Leverer bra mot topplagene og Liverpool

Totalt i 38 møter mellom lagene har Liverpool kun gått målløse av banen ved fem anledninger. Målrikt ble det forrige sesong også. På Anfield endte det 3-3, før en Solly March i kanonslag senket de røde 3-0.

Det er ikke kun Liverpool som har måttet slite. Siden de rykket opp til toppdivisjonen i 2017 har «The Seagulls» vært en vrien nøtt å knekke for storlagene.

Liverpool har spilt over 192 minutter i undertall denne sesongen

Liverpool har spilt over 192 minutter i undertall denne sesongen

Denne sesongen har Liverpool blitt vant til at motstanderen har flere spillere på banen.

Salah på rekordjakt mot et Brighton med venstrebackproblem

Salah på rekordjakt mot et Brighton med venstrebackproblem

Førstevalget Estupinan er skadet, og det er usikkerhet rundt alternativene Lamptey og Milner.

Mot Manchester United har de vunnet sine tre siste. I 2022/23 beseiret de Chelsea i begge oppgjørene, de tok poeng fra serievinner Manchester City og var med på å senke gulldrømmen til Arsenal.

Tar vi med FA-cupen i januar har Brighton (2-1) vunnet de siste kampene mot Liverpool, men de har aldri klart å vinne to på rad i ligaspill.

Etter at Liverpool vant de åtte første møtene fra 2011 til 2020, har nå Brighton tatt poeng i fem av de seks siste. Samtidig har Jürgen Klopp en god statistikk på Amex med 4-1-1 på de seks siste turene dit.

29-årige March er en mann å markere. Han har være direkte involvert i fem (to scoringer, tre målgivende) av Brightons åtte siste mål mot Liverpool.

Brighton - Liverpool kan du følge på Viaplay/V Sport PL fra 15:00.