Salah på rekordjakt mot et Brighton med venstrebackproblem

Førstevalget Estupinan er skadet, og det er usikkerhet rundt alternativene Lamptey og Milner.

På syv Premier League-kamper denne sesongen står Mohamed Salah med syv målpoeng (3+4), og mot søndagens motstander Brighton har han scoret seks ganger tidligere.

Det er likt med Sir Kenny Dalglish og Salah trenger kun en fulltreffer for å bli Liverpools mestscorende mot Brighton.

Manchester United (14) og West Ham (13) er de eneste lagene 31-åringen har vært involvert i flere mål mot enn de 12 mot Brighton.

Da passer det utmerket at hjemmelaget har en aldri så liten krise på venstreback.

Hvem spiller mot Liverpool?

Pervis Estupinan, en av Brightons fremtredende spillere, gikk av halvveis i en mareritt-forestilling mot Aston Villa lørdag 30. september. Den 25 år gamle backen fra Ecuador kan være ute i en måned på grunn av sin hamstring.

Resten av forsvaret i den kampen var Lewis Dunk, Andy Webster og Joel Veltman.

Mot Villa var det Tariq Lamptey som kom på. 23-åringen har noen trommestikker til bein, men en kjeksaktig kropp som kan få både Joel Matip og Ibrahima Konaté til å virke som RoboCop.

Denne sesongen står Lamptey med 13 minutter mot Newcastle, 76 mot Manchester United, tre mot Bournemouth og 45 mot Aston Villa. I 2022/23 var han kun på banen i 439 Premier League-minutter.

Ser vi bort fra 2021/22, hvor han spilte 1547 ligaminutter, har det alltid vært noe med vingbacken. I 2020/21 ble det 887 minutter, mens det ble kun 619 i 2019/20. 

Nå spilte Lamptey mot Marseille i midtuka, sammen med Dunk, Jan Paul van Hecke og Veltman, men er han kamp-fit nok til å stå nye 90 minutter mot Mohamed Salah?

Ikke noe Millie-gjensyn?

Superveteran James Milner vikarierte både på høyre- og venstre backplass da han var i Liverpool. 37-åringen kunne vært et alternativt på backen, men har selv slitt med skade.

– Fraværet av Moises Caicedo har gjort De Zerbis lag mer utsatt for kontringer, som vist mot West Ham og Aston Villa

– Fraværet av Moises Caicedo har gjort De Zerbis lag mer utsatt for kontringer, som vist mot West Ham og Aston Villa

Brighton er et underholdende lag å følge offensivt, men denne sesongen har de hatt utfordringer defensivt.

Klopp må klare seg uten sju spillere på AMEX Stadium – hvem bør starte?

Klopp må klare seg uten sju spillere på AMEX Stadium – hvem bør starte?

Søndag er det kamp igjen – og den siste før en ny landslagspause.

Velg lag 07.okt 12:00

– Det er vanskelig for James, han trente ikke med gruppa før i går. Jeg vet ikke om det er den beste løsningen å ta en risiko med han spesielt nå på grunn av Estupinans skade, sa Roberto Di Zerbi.

– Vi må se i morgen med Lamptey, jeg ønsker ikke å ta en risiko fordi han kan ha et problem. De andre spillerne er bra. Vi må endre noen ting fra Marseille-kampen.

Italieneren er kjent for å gjøre små grep og endringer. Blant annet har han hatt suksess med å kjøre midtbanespiller Pascal Gross i en slags høyrebackrolle.

Brighton - Liverpool ser du fra 15:00 søndag, med Viaplay/V Sport PL.